Iranske snage zauzele američki brod

Saudijska televizija "Al Arabija" je objavila da su "iranske snage" u Persijskom zalivu preuzele kontrolu nad američkim teretnim brodom.

Svijet 28.04.2015 | 17:45
Iranske snage zauzele američki brod

Kako je prenela "Al Arabija", "iranske snage" su preuzele brod nakon što su prvo na njega otvorile vatru, da bi ga zatim preusmerile prema iranskoj luci Bandar Abas.

Portparol američkog Ministarstva odbrane je, medjutim, izjavio da su se iranske snage u Ormuskom prolazu, koji spaja Persijski i Omanski zaliv, ukrcale na brod "MV Maersk Tigris" koji plovi pod zastavom Maršalskih Ostrva, preneo je Rojters.

On je istakao da na brodu nema američkih državljana, što je u suprotnosti sa izveštajem "Al Arabije" da se na brodu nalazi 34 američka mornara.

Portparol Pentagona je dodao da su se iranske snage ukrcale na teretni brod pošto su prethodno pucale na njega i naložile posadi da zadje dublje u iranske vode.

Zvanični Teheran se još nije oglasio o ovom incidentu, a Rojters podseća da su iranske vlasti ranije nekoliko puta zapretile da će blokirati Ormuski prolaz kao odgovor na sankcije Zapada uvedene zbog iranskog nuklearnog programa.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Теретњак

28.04.2015 16:00

Ако је то трговачки брод, онда сам ја ратни брод. Иначе, по ком основу реагује тамо некакво министарство одбране англиканаца, ако није у питању ратни или шпијунски брод?

ODGOVORITE
Name

toje to

28.04.2015 20:03

Samo da virnu sta je unutra.

Name

Kao sto jednom rekoh

28.04.2015 19:29

Ja i moji imamo frizerku Iranku. Ona je najbolja osoba koju sam srela u zadnij par godina. Oni imaju drugi sistem vjerovanja i nisu agresivni ako im se ukaze postovanje.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.04.2015 11:14

Došlo vrijeme. Malo pomalo ih pritišću sa svake strane. Čitam da su već Japanu rekli da se mora više osloniti na vlastite snage. Malo Kina, malo Iran, malo Sjeverna Koreja, uskoro Indija i dosta Rusija. Malo su se preračunali.

ODGOVORITE