Разријешен епископ канадски Георгије

Свети архијерејски Синод Српске православне цркве привремено је разрешио епископа канадског Георгија због, како се наводи на сајту цркве, великог броја притужби свештенства и народа на његов рад.

Свијет 28.04.2015 | 18:40
Разријешен епископ канадски Георгије

Одлука је, кажу, донета у складу са Уставом цркве, а ради прегледа материјално-финансијског пословања у Епархији канадској и сагледавања свеукупног живота у њој.

Синод је одлуку донео 20. априла и важиће до предстојећег редовног заседања Светог Архијерејског Сабора, који је планиран за 14. маја.

Канадском епархијом ће у међувремену управљати патријарх Иринеј уз помћ епископа Теодосија и Максима.

Притужбе и сумње у рад владике Георгија утврђивала је раније формирана комисија коју је предводио епископ рашко-призренски Теодосије.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нешто се ваља иза брда

28.04.2015 17:07

Све владике које су се противиле новотарствима у цркви и дизали глас против паписта и екумениста су смијењене. Интересантно је да их је све прије пар година набројао и лично прозвао Григорије- "Гргур Оскврнитељ", љубитељ фудбала, вина, брзих аута и Миле , коме, гле чуда, никад нису пронашли никакве финансијске малверзације. Посјетите сајт Борба за веру, има се шта прочитати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

28.04.2015 18:26

Ста хоцес да казес како је овај против новотарија и папе па га Синод смијенио. Дај људи престаните у свему тразити завјеру. Оптузили га за крадју пара, разврат и блуд и одмах се неко надје да сумња и у одлуку Синода и поцне да теоретисе. Да ти није зенин брат кад се толико сикирас за њега.

Name

маја 28.04.2015

28.04.2015 17:36

Иринеј је толико поштен да му нико не одговара ко не ради за њега. Додик ће растурита РС а Иринеј ће отјерати све вјернике из цркава и манастира

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупости

28.04.2015 18:12

Ова два коментара су праве глупости.

ОДГОВОРИТЕ