Razriješen episkop kanadski Georgije

Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve privremeno je razrešio episkopa kanadskog Georgija zbog, kako se navodi na sajtu crkve, velikog broja pritužbi sveštenstva i naroda na njegov rad.

Svijet 28.04.2015 | 18:40
Razriješen episkop kanadski Georgije

Odluka je, kažu, doneta u skladu sa Ustavom crkve, a radi pregleda materijalno-finansijskog poslovanja u Eparhiji kanadskoj i sagledavanja sveukupnog života u njoj.

Sinod je odluku doneo 20. aprila i važiće do predstojećeg redovnog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora, koji je planiran za 14. maja.

Kanadskom eparhijom će u međuvremenu upravljati patrijarh Irinej uz pomć episkopa Teodosija i Maksima.

Pritužbe i sumnje u rad vladike Georgija utvrđivala je ranije formirana komisija koju je predvodio episkop raško-prizrenski Teodosije.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Нешто се ваља иза брда

28.04.2015 17:07

Све владике које су се противиле новотарствима у цркви и дизали глас против паписта и екумениста су смијењене. Интересантно је да их је све прије пар година набројао и лично прозвао Григорије- "Гргур Оскврнитељ", љубитељ фудбала, вина, брзих аута и Миле , коме, гле чуда, никад нису пронашли никакве финансијске малверзације. Посјетите сајт Борба за веру, има се шта прочитати.

ODGOVORITE
Name

BOA

28.04.2015 18:26

Sta hoces da kazes kako je ovaj protiv novotarija i pape pa ga Sinod smijenio. Daj ljudi prestanite u svemu traziti zavjeru. Optuzili ga za kradju para, razvrat i blud i odmah se neko nadje da sumnja i u odluku Sinoda i pocne da teoretise. Da ti nije zenin brat kad se toliko sikiras za njega.

Name

maja 28.04.2015

28.04.2015 17:36

Irinej je toliko pošten da mu niko ne odgovara ko ne radi za njega. Dodik će rasturita RS a Irinej će otjerati sve vjernike iz crkava i manastira

ODGOVORITE
Name

gluposti

28.04.2015 18:12

Ova dva komentara su prave gluposti.

ODGOVORITE