Матсуока: Кеи је бољи од Рафе и Новака и освојиће Гарос!

Бивши јапански тенисер Шузо Матсуока верује да његов земљак Кеи Нишикори има добре шансе да освоји Ролан Гарос.

Тенис 29.04.2015 | 15:20
Матсуока: Кеи је бољи од Рафе и Новака и освојиће Гарос!

“Кеи удара лоптицу јаче и боље контролише ривале него прошле године. Има пристојну шансу да освоји Ролан Гарос, ’куца на врата’ то је сигурно. Нисам пристрасан, али мислим да игра боље од Ђоковића и Надала. Ипак, он је свестан да је тенис више од чистог талента и да над његовом менталном стабилношћу стоји знак питања“, изјавио је некада 46. тенисер планете у интервјуу за АФП.

Нишикори је у недељу одбранио титулу у Барселони, а сада ће играти у Мадриду, где је прошле године изгубио у финалу.

“То што је Кеи доминирао на шљаци ставља га на друго место листе фаворита за Ролан Гарос у овом тренутку, иза Ђоковића. Мислим да нико не би смео да га отпише и да има добру шансу“, додао је 47-годишњак који је 1992. године постао први Јапанац са АТП титулом.

Матсуока је бивши ментор петог тенисера света, са Кеијем се први пут сусрео када је Нишикорију било 11 година и уверен је да ће његов штићеник освојити Грен слем титулу.

“На УС опену је играо свој прво Грен слем финале и нема сумње да је осећао притисак, али мислим да је само питање времена када ће освојити највећу титулу. Ако освоји једну, може после да их узме гомилу“, оптимистичан је Матсуока.

Према његовим речима, Нишикори нема разлога да се плаши тзв. “велике четворке“.

“Марију је било изузетно тешко“, каже Матсуока мислећи на Шкотово дуго чекање на први Грен слем трофеј (УС опен 2012), “Играо је против преостале тројице који су били у свом апсолутном зениту. Али нема сумње да њихове моћи полако бледе и да се диже нова генерација. Јасно је да Кеи може да победи те играче и да има већу шансу да освоји Грен слем трофеј него што је то био случај прошле године. У следеће две-три године направиће тај пробој, под условом да остане спреман“.

Нишикори се још као 18-годишњак пробио на велику сцену – тада је као квалификант и 244. тенисер света освојио титулу у Делреј Бичу. Међутим, његов напредак умногоме су успориле повреде, пре свега лакта, али и неких других делова тела.

“Сада је чвршћи, а и веома је добар у читању противника, у игрању игрица и у томе да их психички надмудри. Може да успава противника да овај помисли да је Кеи готов, а онда да узврати и победи у петом сету“, каже Матсуока и закључује:

“За мене постоје двојица генија у тенису – Федерер и Кеи. Њихов осећај, њихова креативност. Кеи тек треба да освоји Грен слем титулу, али игра супер и може да сруши зид“.

Коментари / 0

Оставите коментар