Куп БиХ: Борац гол на ''Пецари'' води у финале!

Тренер Борца Владо Јагодић и голман црвено-плавих Бранислав Ружић сложни у оцјени да ће Бањалучанима бити довољан један погодак у Широком Бријегу за пласман у финале Купа БиХ. "Нећемо безглаво напасти, али идемо на 'Пецару' по гол".

Фудбал 28.04.2015 | 21:20
Куп БиХ: Борац гол на ''Пецари'' води у финале!

У сриједу на "Пецари" (19.30 х) игра се "утакмица сезоне" за Борац! Након 0:0 на Градском стадиону, бањалучки фудбалери ће покушати да осигурају пласман у прво финале најмасовнијег такмичења након пет година.

Тренер "Великана из Платонове" Владо Јагодић у најави реванша у Херцеговини је покушао да пребаци лопту у широкобријешко двориште и умањи притисак који је пао на плећа црвено-плавих играча.

"Дошли смо до утакмице која је присутна стално у главама играча, а ја покушавам да их ратеретим колико је то у мојој моћи јер сматрам да је на Широком Бријегу веће оптерећење. Посебно због пораза у дербију од Сарајева (1:0) у којем су се поприлично потрошили и мало изгубили корак у трци за титулом првака. Њима је вјерујем остала само ова шанса за освајање трофеја, али, ми знамо свој циљ - у првенству су нам ствари помало измакле контроли, али у Купу БиХ држимо све конце у својим рукама", рекао је Јагодић.

Према његовим ријечима, најважније је да Борац сам одлучује о својој судбини иако је свјестан снаге ривала, али и њихових мана.

"Наравно, очекујем неизвјестан меч против квалитетне екипе, која се можда нашла мало у незавидном положају јер су играли дан послије нас, имају и одређени број повријеђених играча и то су наше прилике на 'Пецари'".

Стратег Бањалучана је потом подробније анализирао игру противника у посљедњих неколико утакмица, а осврнуо се и на чињеницу да је на њиховој клупи Блаж Слишковић замијенио Славена Мусу.

"Борац и Широки Бријег су у посљедње вријеме двије врло неефикасне екипе јер су они Младости дали голове из казнених удараца, Слободи су постигли погодак након корнера, али и ми већ одавно имамо проблема са реализацијом. Зато вјерујем да ће нас један гол одвести у финале. Ми идемо у Широки Бријег по тај погодак. Нећемо безглаво напасти, али идемо на 'Пецару' по гол", нагласио је шеф струке црвено-плавих и наставио:

"Промјена тренера у Широком је довела до одређених 'рокада', пребацивање Горана Закарића на контра страну, видјело се да то не одговара и вјерујем да је Слишковић у дилеми. Ми смо спремни за обје варијанте. Сигуран сам да ће играти и Дино Кресингер у нападу, а Вагнер Лаго је на 'Кошеву' наступио под ињекцијама. Послије није тренирао и налази се под упитником за наступ против нас. Све су то аргументи да будемо оптимисти".

Јагодић је додао да види у својим играчима велику жељу да се у Бањалуку врате с пласманом у финале.

"Играчи су довољно свјежи, вјерујем да ће дати максимум, видим у њима жељу и одлучност да се жестоко супротставе домаћину, који поновићу, има императив. Ја имам само једну дилему, ко ће играти у нападу, Петар Илић или Елвир Кољић. Илић је бржи посебно јер ће стопера вјероватно играти Јосип Баришић, а Кољић је бољи из прекида", додао је Јагодић и зато није "издиктирао" састав прије посљедњег тренинга у Херцеговини.

На крају је позвао навијаче Борца да својим бодрењем помогну клубу на "Пецари".

"Нека дођу у што већем броју, не само најватренији већ и ови тзв. обични јер сви морамо бити као један да послије 2010. године поново играмо финале Купа БиХ и напунимо Градски стадион", закључио је тренер бањалучког клуба.

Голман Борца Бранислав Ружић, који је бранио у првом полуфиналном двобоју и сачувао мрежу, нагласио је да је Широки Бријег фаворит на папиру и да Бањалучани могу да прођу у финале Купа БиХ.

"Домаћин је фаворит, али је због кризе резултата под императивом. Њихов пласман у Европу је упитан, а ми морамо искористити њихово 'морање'. Ако будемо 'као један', финале неће доћи у питање. Требамо бити мирни, сконцентрисани и искористити барем једну од указаних прилика", рекао је Ружић и додао да је спреман и за евентуалне пенале.

"На тренингу смо причали о свим варијантама, па и о извођењу једанаестераца ако у 90 минута буде 0:0. Ипак, вјерујем да ћемо утакмицу ријешити у регуларном времену јер то није немогућа мисија. Али, опет ако буду пенали, тим који буде мирнији и који буде имао више среће, избориће финале".

ХЕНДИКЕП ЈЕ НЕИГРАЊЕ СТОКИЋА, АЛИ...
"Не могу да рачунам на Јоцу Стокића због картона, то је велики хендикеп за нас, али кога нема без њега се може и мора. реко сам играчима да не смију да мисле о томе да ли неко недостаје. На терен ће изићи 11 играча и ниједног тренутка не желим да неко тражи олакшавајуће околности", подвукао је Јагодић, који неће моћи да рачуна на Ајдина Реџића и Стефана Дујаковића који немају право наступа у Купу БиХ. Осим њих упитан је и Милош Жеравица.

"Није реално да наступи Жеравица јер се није опоравио од повреде сто одсто".

"ШИРОКИ БРИЈЕГ ОПЕТ КАЗНИО ИГРАЧЕ"
Јагодић је открио да је руководство Широког Бријега поново новчано казнило играче. Након пораза од Вележа (1:0) фудбалери су "ударени по џепу", а према тврдњи Јагодића и синоћ због неуспјеха на Кошеву.

"Према мојим информацијама, руководство Широког Бријега је касно синоћ казнило фудбалере и знате како је то кад се у недјељу дана узме новац из џепа. Сигурно ће код њих да проради бијес, али и ту лежи наша прилика", рекао је Јагодић.

Коментари / 0

Оставите коментар