Kup BiH: Borac gol na ''Pecari'' vodi u finale!

Trener Borca Vlado Jagodić i golman crveno-plavih Branislav Ružić složni u ocjeni da će Banjalučanima biti dovoljan jedan pogodak u Širokom Brijegu za plasman u finale Kupa BiH. "Nećemo bezglavo napasti, ali idemo na 'Pecaru' po gol".

Fudbal 28.04.2015 | 21:20
Kup BiH: Borac gol na ''Pecari'' vodi u finale!

U srijedu na "Pecari" (19.30 h) igra se "utakmica sezone" za Borac! Nakon 0:0 na Gradskom stadionu, banjalučki fudbaleri će pokušati da osiguraju plasman u prvo finale najmasovnijeg takmičenja nakon pet godina.

Trener "Velikana iz Platonove" Vlado Jagodić u najavi revanša u Hercegovini je pokušao da prebaci loptu u širokobriješko dvorište i umanji pritisak koji je pao na pleća crveno-plavih igrača.

"Došli smo do utakmice koja je prisutna stalno u glavama igrača, a ja pokušavam da ih rateretim koliko je to u mojoj moći jer smatram da je na Širokom Brijegu veće opterećenje. Posebno zbog poraza u derbiju od Sarajeva (1:0) u kojem su se poprilično potrošili i malo izgubili korak u trci za titulom prvaka. Njima je vjerujem ostala samo ova šansa za osvajanje trofeja, ali, mi znamo svoj cilj - u prvenstvu su nam stvari pomalo izmakle kontroli, ali u Kupu BiH držimo sve konce u svojim rukama", rekao je Jagodić.

Prema njegovim riječima, najvažnije je da Borac sam odlučuje o svojoj sudbini iako je svjestan snage rivala, ali i njihovih mana.

"Naravno, očekujem neizvjestan meč protiv kvalitetne ekipe, koja se možda našla malo u nezavidnom položaju jer su igrali dan poslije nas, imaju i određeni broj povrijeđenih igrača i to su naše prilike na 'Pecari'".

Strateg Banjalučana je potom podrobnije analizirao igru protivnika u posljednjih nekoliko utakmica, a osvrnuo se i na činjenicu da je na njihovoj klupi Blaž Slišković zamijenio Slavena Musu.

"Borac i Široki Brijeg su u posljednje vrijeme dvije vrlo neefikasne ekipe jer su oni Mladosti dali golove iz kaznenih udaraca, Slobodi su postigli pogodak nakon kornera, ali i mi već odavno imamo problema sa realizacijom. Zato vjerujem da će nas jedan gol odvesti u finale. Mi idemo u Široki Brijeg po taj pogodak. Nećemo bezglavo napasti, ali idemo na 'Pecaru' po gol", naglasio je šef struke crveno-plavih i nastavio:

"Promjena trenera u Širokom je dovela do određenih 'rokada', prebacivanje Gorana Zakarića na kontra stranu, vidjelo se da to ne odgovara i vjerujem da je Slišković u dilemi. Mi smo spremni za obje varijante. Siguran sam da će igrati i Dino Kresinger u napadu, a Vagner Lago je na 'Koševu' nastupio pod injekcijama. Poslije nije trenirao i nalazi se pod upitnikom za nastup protiv nas. Sve su to argumenti da budemo optimisti".

Jagodić je dodao da vidi u svojim igračima veliku želju da se u Banjaluku vrate s plasmanom u finale.

"Igrači su dovoljno svježi, vjerujem da će dati maksimum, vidim u njima želju i odlučnost da se žestoko suprotstave domaćinu, koji ponoviću, ima imperativ. Ja imam samo jednu dilemu, ko će igrati u napadu, Petar Ilić ili Elvir Koljić. Ilić je brži posebno jer će stopera vjerovatno igrati Josip Barišić, a Koljić je bolji iz prekida", dodao je Jagodić i zato nije "izdiktirao" sastav prije posljednjeg treninga u Hercegovini.

Na kraju je pozvao navijače Borca da svojim bodrenjem pomognu klubu na "Pecari".

"Neka dođu u što većem broju, ne samo najvatreniji već i ovi tzv. obični jer svi moramo biti kao jedan da poslije 2010. godine ponovo igramo finale Kupa BiH i napunimo Gradski stadion", zaključio je trener banjalučkog kluba.

Golman Borca Branislav Ružić, koji je branio u prvom polufinalnom dvoboju i sačuvao mrežu, naglasio je da je Široki Brijeg favorit na papiru i da Banjalučani mogu da prođu u finale Kupa BiH.

"Domaćin je favorit, ali je zbog krize rezultata pod imperativom. Njihov plasman u Evropu je upitan, a mi moramo iskoristiti njihovo 'moranje'. Ako budemo 'kao jedan', finale neće doći u pitanje. Trebamo biti mirni, skoncentrisani i iskoristiti barem jednu od ukazanih prilika", rekao je Ružić i dodao da je spreman i za eventualne penale.

"Na treningu smo pričali o svim varijantama, pa i o izvođenju jedanaesteraca ako u 90 minuta bude 0:0. Ipak, vjerujem da ćemo utakmicu riješiti u regularnom vremenu jer to nije nemoguća misija. Ali, opet ako budu penali, tim koji bude mirniji i koji bude imao više sreće, izboriće finale".

HENDIKEP JE NEIGRANJE STOKIĆA, ALI...
"Ne mogu da računam na Jocu Stokića zbog kartona, to je veliki hendikep za nas, ali koga nema bez njega se može i mora. reko sam igračima da ne smiju da misle o tome da li neko nedostaje. Na teren će izići 11 igrača i nijednog trenutka ne želim da neko traži olakšavajuće okolnosti", podvukao je Jagodić, koji neće moći da računa na Ajdina Redžića i Stefana Dujakovića koji nemaju pravo nastupa u Kupu BiH. Osim njih upitan je i Miloš Žeravica.

"Nije realno da nastupi Žeravica jer se nije oporavio od povrede sto odsto".

"ŠIROKI BRIJEG OPET KAZNIO IGRAČE"
Jagodić je otkrio da je rukovodstvo Širokog Brijega ponovo novčano kaznilo igrače. Nakon poraza od Veleža (1:0) fudbaleri su "udareni po džepu", a prema tvrdnji Jagodića i sinoć zbog neuspjeha na Koševu.

"Prema mojim informacijama, rukovodstvo Širokog Brijega je kasno sinoć kaznilo fudbalere i znate kako je to kad se u nedjelju dana uzme novac iz džepa. Sigurno će kod njih da proradi bijes, ali i tu leži naša prilika", rekao je Jagodić.

Komentari / 0

Ostavite komentar