Одговорност бошњачких политичара

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић рекао је данас у Сарајеву да је након грозног терористичког акта, који се десио у Зворнику, велика одговорност на политичарима из реда бошњачког народа.

Босна и Херцеговина 28.04.2015 | 22:42
Одговорност бошњачких политичара

"Прије свега, велика одговорност је и на политичарима, а у овом случају на политичарима из реда бошњачког народа, који треба у сарадњи свих нас да ураде додатне напоре да се ова ситуација и ови џепови потенцијалног тероризма на неки начин ставе под контролу у интересу свих грађана БиХ", поручио је Босић.

Он је, након састанка са амбасадором САД у БиХ Морин Кормак, изјавио новинарима да је тероризам глобална појава, а да су САД водећа земља у борби против тероризма.

Босић је нагласио да је БиХ дио тог проблема, те сматра да све агенције и сви они који су одговорни за безбједност грађана треба да дају свој допринос да се изађе из ове ситуације.

Он је истакао да овакву несрећу политичари никако не би требало да искористе за своје политичке циљеве или дизање свог личног рејтинга.

Извор: СРНА

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

007

28.04.2015 09:53

Младене, на свом радном месту, покрени ово питање. АКО ТИ ДОЗВОЛЕ, А АКО НЕ, НАПУСТИ ГА: Тим чином доказујеш више од речи. Сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младене...

28.04.2015 12:24

Цувај Дзаферовица и даље и оне који су ово зло звано ВЕХАБИЗАМ и донијели овде!

Name

Карадоз

28.04.2015 09:58

Особа под именом Милорад Додик која је до јуце махала декларацијом о тцјепљењу, а уједно је позната да је први глас Републике Српске о свим питањим се јос није огласио. .... Индикативно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

немања

28.04.2015 10:03

Ја не могу да вјерујем ста моји Срби пису све, људи нема независне Републике Српске ако нисмо јединствени.

Name

Ђидо мова

28.04.2015 10:48

Није тачно,само не читаш.А ни у федералним ни српским медијима још се није огласио Бакир Изетбеговић.Толико о твојој информисаности.

Name

Ђидо мова

28.04.2015 10:49

И још нешто.Он није особа под именом Милорад Додик,већ предсједник Републике Српске.

Name

компас

28.04.2015 12:39

Теби друже треба компас, па Додик се први огласио сине драги... де мало читај и гледај друге медији, па синоћ пресс конференција са Чубриловиће и Цвијановићевом заједно. Очито су многима вране мозак попиле, па ни свом властитом очењем виду не вјерују.

Name

СНСД

28.04.2015 10:03

Тацно одговорност је на босњацким политицарима,али узрок овакве луде идеје и радикализације у БиХ је добрим или највецим дјелом заслузна политика СНСДа са главним главоњом на целу тј.Додиком. Његове идеје/изјаве понасање вредјање других и другацијих ,изазива код људи поремецај у глави. Знате он се понаса као слон у стакларској радњи ,руси цовјек све око себе не бира ста говори итд. Требао би да зна није му Босна његова цацевина или његов клан звани СНСД ,дакле имају ту и други које и те како боли његове бљувотине поготово у задње вријеме мада он с тим провоцира вец 8 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

28.04.2015 10:22

Гони се и ти и вехабије...

Name

андјео

28.04.2015 10:41

Невинасце моје, има ли ико у БиХ осим Додика, а да не вриједја неког другог, шта ти мислиш?Колико се ја сјећам није Додик пуцао у полицајца већ неко други. Невинасце моје шта да радимо нпр. са бившим реисом Церићем, на примјер ето само с њим, остале "добронаклоне" и мирољубиве типове нпр. из Маоче нећу овом приликом ни помињати јер видим да је и за ово опет крив нико други него Србин! Ста ти мислиш шта раде сад дјеца цвијеца из Маоче? Ајде баш ме занима, просветли нас све?!

Name

мргуд

28.04.2015 12:14

Дај попусти висе са Додиком. Ово је изнад свих. Висе од пола градјана је гласало за Додика, па ста, хало господине, вехабије су опасност, а не муслимани као народ. И морамо се борити против тога. Ти своју мрзњу према Додику не мијесај у све ово.

Name

Бањалука

28.04.2015 13:11

Био сам на Возуци 95-е. Буде ли нас Додик бранио као и тад сто је бранио нема нам помоци. Нека се бави другим послом као и тада пуковник Барасанин који је тамо био комадант бригаде а сада директор Туристицке организације града БЛ. Лукац има хиљаду мана али је руку на срце у кризним ситуацијама доказан. Зато Драгане јос имас сансу да се искупис пред богом и напустис ту багру и вратис на праву страну.

Name

Логика.

28.04.2015 10:11

Захваљујући накарадном и иритирајућем раду тужилаштва на откривању и санкционисању свих ратних злочина почињених у БиХ,било са чије стране,овакве немиле сцене,узимања правде у своје руке,дешаваће се све чешће и чешће.....није ово терористички акт,ово је само испољавање немоћи,бијеса и освете,која годинама нагриза душу и тијело свих оних који су изгубили некога,нешто и наду да ће напокон судство БиХ почети радити свој посао, враћајући мир и спокојство онима који су пропатили и пате све све ове године, оне старахоте које су се дешавале на овим просторима....ово је до сада и најјаснија порука судству да почне озбиљно рјешавати предмете скривене у ладицама судница.......порука политичарима.....не користите овај чин у сврху промоције својих странака и болесних идеја које нам ништа добро до сада нису донијеле,сем јада,биједе и безнађа...порука свима који су одговорни за упошљавање оних који су учествовали у злодјелима а још увијек раде у полицији,војсци,сигурносним агенцијама....порука свима њима да је дошло вријемекада,за сад на срећу, да само појединци су спремни на овакав безуман чин истјеривања правде....а вјерујте њих има јако велики број и овдје и вани......из овога пакла се нико неће извући некажњено.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

28.04.2015 12:04

Па ста би Срби требали радити? Сваки дан убијати босњаке зато сто суд БиХ одбија да процесуира бисњацке злоцинце? О каквом узимању правде ти говорис? Риједак је припадник ВРС са Бирцанске регије кога суд БиХ није малтретирао и хапсио или осудио на драконске казне због наводних злоцина над босњацимА, и опет нисте задовољни па узимате правду у своје руке. Ста це онда радити Срби из Кравице? Треба ли и они да узимају правду у своје руке?

Name

Ццц

28.04.2015 10:25

Па ви и живите на рачун оваквих догађаја, ко би гласао за вас да нема националних испада, баш имате политику запошљавања и повећања бдп... Све сами лезилебовици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја ба

28.04.2015 10:31

Тацно Босицу. Са друге стране је одговорност српских политицара, да ратне злоцинце макне бар из установа Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

28.04.2015 10:31

Тако и Босњак мозе реци да су криви српски политицари због масакра у Сребреници,а сви знамо да нису. Цовијек би реко сви слусају Бакира и Додика у БиХ. И ја сам изгубио 92. доста из своје фамелије, па ста сада требам ици да бијем неког другог, не пада ми на памет. Одлуцио сам да проведем далеко од вас будала у БиХ зивот и лијепо ми је. Ако хоцете да ратујете ниста се не бојте муниције и орузија це вам САД, ЕУ, РУСИЈА да обезбиједи колико год зелите барем тога не фали на свијету овом лудом. Друго остало вам и не треба, ста це вам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тз

28.04.2015 10:34

Сви су одговорни. Потребно је успоставити правни систем у коме це злоцин бити прије свега превениран, а ако се деси адекватно и казњен. Колико је данас таквих људи који су као дјеца гледали стравицне злоцине над оцевима, мајкама, сестрама, а изврсиоци тих злоцина данас раде као представници закона (овамо или онамо, није битно)? Одговорност дрзаве је да казни све оне, ма ко били, који су уцествовали у врсењу казнених дјела. Ако нема тога, онда це то бацати остецене људе у оцај и на криву страну. Са друге стране, потребан је закон који це бар дрзати под надзором групе због којих се неко осјеца нелагодно. Ту спадају разне исламистицке скупине (вехабије), равногорци итд. Координација сигурноснхих/полицијских органа је један од најглупљих механизама заједницког дјеловања. Сам по себи не представља могуцност изрицитог командовања, сто аутоматски не претпоставља оцекивано изврсавање задатих циљева. Нама, градјанима БиХ, није битно ста је ција надлезност, све док се осјецамо сигурно. Сада се не осјецамо Дакле, требамо законе који це у слуцају крсења предвидјати строге санкције (висегодисњи затвор) за ствари типа: - Називање Републике Српске геноцидном творевином - Дјеловање група попут вехабија или равногораца који нису у складу са законима - Негирање геноцида у Сребреници - Негирање права на босански, српски или хрватски језик - ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

28.04.2015 11:07

Поштовани Младене за ово су криви сви тј друштво . Друштво је требало притворити и казнити полицајца који је учествовао у смакнућу 750 Зворничана 92-е а међу њима и отац овог малог који је одрастао у фрустрацији и на крају отишао у освету - Е то је друже мој основни проблем .

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

28.04.2015 14:44

Ти то позивас Србе који су изгубили оцеве у рату да крену у освету? Свака цаст, само немој после да буде куку мајко види ста нам раде!!!

Name

стоп

28.04.2015 11:33

Јесмо се упецали и налозили, јадна нам памет. Слусајте овог цовјека, паметан је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

28.04.2015 12:41

Младене покрени смјену Џаферовића. Буди Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

28.04.2015 12:57

Занимљиво како ви бошњаци исламисти волите да коментаришете овде баш и на свим Србским медијима угловном све против Срба, а да нас нема шта бисте гледали у дијаспори који тв програм? Далеко смо ми испред вас и питање је времена када ће политичко руководство Срба да схвати да је Србима далеко боље да живе у другој држави и независној Републици Српској јер тренутно све што ваља у БиХ је Српско. Престаните више глумити мирољубиву вјеру, нацију, културу спомињати неку измишљену Сребреницу јер је то све што знате, спомињите 250.000 Срба из Сарајева, Србе који су од ваших терориста били поубијани у поточарима у сребреници, дјецу, силоване жене, да нисте изазивали као данас рата не би ни било јер сте ви поубијали Попа, Српског свата, Кума, итд. Не глумите неке добре и мирољубиве људе као да вас ми СРБИ не знамо и схватите да сте ви зло 21.вјека са вашом вјером, тероризам, ратови, вехабије, муџахедини, исил, зелене беретке итд. Још нисам чуо Србина да каже БОГ је велики и при том да убија људе . БОГ јесте велики али ми то не радимо ми смо хришћани и праштамо и желимо да се са муслиманима заувјек растанемо имамо РЕПУБЛИКУ СРПСКУ и само полако је треба водити ка одцјепљењу доћи ће и осталима у главу какви сте, па ће нас признати као суверену не зависну државу РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!!! Поздрав држављанима РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ИЗ БАЊАЛУКЕ СРПСКОГ ГРАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

додиковци

28.04.2015 13:16

Додик прави овакве а ви прицајте ста хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре додиковци

28.04.2015 14:39

Сви су криви само нису они прави.Цијели свијет зна за вехабије,па и ти.Оно убијају све оне који њих не прихватају,па можда и тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

29.04.2015 05:05

Свако да осуди фасизам у властитим редовима. Сви Босњацки политицари су осудили ово зло. Није тако на другим странама.

ОДГОВОРИТЕ