На свадби се храном отровало 170 сватова

На два весеља у Мачванској Митровици гости добили стомачне тегобе, сумња се на нехигијенске услове у сали „Радосница“, где је спремана храна за славље

Србија 28.04.2015 | 10:15
На свадби се храном отровало 170 сватова

Иако би свадбена весеља требало да постану лепа успомена, гости две прославе у Мачванској Митровици памтиће их по масовном тровању!

Како тврде наши саговорници, најмање 170 сватова који су 18. и 19. априла били на венчањима у свечаној сали „Радосница“ отровано је храном, што је проузроковало озбиљне стомачне тегобе.

На те две свадбе је било 750 гостију, а око 170 је имало тегобе. Од тог броја најмање 60 је прошло с тежим стомачним проблемима и повраћањем уз високу температуру, те су тако неколико дана провели у кревету - каже извор Курира који је био присутан на једном од два весеља.

Он додаје да се резултати испитивања узрока тровања незапамћеног у овом месту још увек чекају.

Међутим, већ сада је готово извесно да је до тровања дошло због лоше припремљене хране. Људи који су правили прославе доносили су намирнице, али је храна припремана у „Радосници“, па се претпоставља да прибор за спремање и послуживање хране није био чист и да је од тога све кренуло - каже он.

У надлежном Заводу за јавно здравље из Сремске Митровице потврдили су да је регистрована епидемија тровања храном код учесника свадбених славља.

Клиничка слика оболелих је била краткотрајна и лакша, те нико од њих није хоспитализован. Засад се не региструју нови случајеви оболевања. Микробиолошке и вирусолошке анализе узорака потенцијално инкриминисаних намирница, брисева радне средине и биолошког материјала оболелих и запослених су у току - наводе у Заводу.

Драгана Лукић, супруга власника „Радоснице“, тврди за Курир да није било масовног тровања него „претпоставља да је реч о стомачном вирусу који влада Србијом“. Наглашава да се контроле у њиховом објекту редовно врше, а да се резултати последњих узорковања чекају.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хахаха

28.04.2015 09:02

каже извор Курира који је био присутан на једном од два весеља - није гост него извор.

ОДГОВОРИТЕ