Na svadbi se hranom otrovalo 170 svatova

Na dva veselja u Mačvanskoj Mitrovici gosti dobili stomačne tegobe, sumnja se na nehigijenske uslove u sali „Radosnica“, gde je spremana hrana za slavlje

Srbija 28.04.2015 | 10:15
Na svadbi se hranom otrovalo 170 svatova

Iako bi svadbena veselja trebalo da postanu lepa uspomena, gosti dve proslave u Mačvanskoj Mitrovici pamtiće ih po masovnom trovanju!

Kako tvrde naši sagovornici, najmanje 170 svatova koji su 18. i 19. aprila bili na venčanjima u svečanoj sali „Radosnica“ otrovano je hranom, što je prouzrokovalo ozbiljne stomačne tegobe.

Na te dve svadbe je bilo 750 gostiju, a oko 170 je imalo tegobe. Od tog broja najmanje 60 je prošlo s težim stomačnim problemima i povraćanjem uz visoku temperaturu, te su tako nekoliko dana proveli u krevetu - kaže izvor Kurira koji je bio prisutan na jednom od dva veselja.

On dodaje da se rezultati ispitivanja uzroka trovanja nezapamćenog u ovom mestu još uvek čekaju.

Međutim, već sada je gotovo izvesno da je do trovanja došlo zbog loše pripremljene hrane. Ljudi koji su pravili proslave donosili su namirnice, ali je hrana pripremana u „Radosnici“, pa se pretpostavlja da pribor za spremanje i posluživanje hrane nije bio čist i da je od toga sve krenulo - kaže on.

U nadležnom Zavodu za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice potvrdili su da je registrovana epidemija trovanja hranom kod učesnika svadbenih slavlja.

Klinička slika obolelih je bila kratkotrajna i lakša, te niko od njih nije hospitalizovan. Zasad se ne registruju novi slučajevi obolevanja. Mikrobiološke i virusološke analize uzoraka potencijalno inkriminisanih namirnica, briseva radne sredine i biološkog materijala obolelih i zaposlenih su u toku - navode u Zavodu.

Dragana Lukić, supruga vlasnika „Radosnice“, tvrdi za Kurir da nije bilo masovnog trovanja nego „pretpostavlja da je reč o stomačnom virusu koji vlada Srbijom“. Naglašava da se kontrole u njihovom objektu redovno vrše, a da se rezultati poslednjih uzorkovanja čekaju.

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hahaha

28.04.2015 09:02

kaže izvor Kurira koji je bio prisutan na jednom od dva veselja - nije gost nego izvor.

ODGOVORITE