Истрага због крађе више од милијарду КМ

Тужилаштво БиХ покренуло је обимну истрагу против одговорних за крађу више од милијарду КМ страних донација које су биле намијењене за обнову Сребренице.

Република Српска 28.04.2015 | 09:03
Истрага због крађе више од милијарду КМ

Истрага о крађи донација за Сребреницу у великој мјери се заснива на извјештају о крађи донација који је крајем 2010. године направила комисија парламента БиХ задужена да истражи гдје су нестале милијарде марака стране помоћи за БиХ.

Према првим резултатима истраге, у Сребреницу је од завршетка рата уложено најмање милијарду КМ страних донација, пише "Прес Република Српска".

Међутим, процјене са терена говоре да је свега два-три одсто тог новца заиста завршило у Сребреници, док је остатак доспио у приватне џепове или је преусмјерен на неке друге локације у Федерацији БиХ.

Одборник СНСД-а у Скупштини општине Сребреница Славиша Јовановић поздравио је одлуку Тужилаштва БиХ о покретању истраге против одговорних за крађу донација за Сребреницу.

"Огроман број стамбених објеката и 20 година након рата још није обновљен, док млади људи масовно напуштају овај град. То није чудно, ако се узме у обзир да, осим неколико радњи и киоска, у Сребреници ништа друго не ради", рекао је Јовановић.

Извор: СРНА

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ово

28.04.2015 07:08

Је тероризам!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

28.04.2015 07:09

Да неће можда и за то оптужити Додика, а зна се које управљао свим процесима, наравно СДА... Нека се Младен изјасни о томе мало... Када неко неможе на wц да иде крив је Додик...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није све али...

28.04.2015 09:24

Сјећаш ли се оних 36 милиона што је Влада Републике Српске наводно уложила у Сребреницу? Од тога је 30 милиона фиктивних улагања уложено у куповину предузећа у приватизацији - ДИ... Боље да више не причам али бар да напоменем!

Name

ПРАВОСЛАВАЦ ЗАУВЈЕК

28.04.2015 07:11

БиХ се мора распасти до краја, не одржива је оваква каква јест са муслиманским џелатима који касније за све лоповлуке и проблема свјету показују прстом у РЕПУБЛИКУ СРПСКУ само не зависност може спасити СРПСКИ народ од нациста и секте из Сарајева, па све преко Тузле, Зенице, Бихаћа, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

28.04.2015 09:17

Изадји из вуко....не и види Тузлу, упознај Тузлаке праве па прицај, ми смо се давно јос у бивсој лијепој Yуги социолизовали. Нама су досли подрињци сто су са својих огњиста протјерани, не спомињи Тузлу требас јој бити захвалан сто је једини мулти-п један и је...и вас сви вјерски слузбеници, који беру паре и маст у оци свима бацају. Сви који не гледају сузивот исти су као и ови други такозвани балије, цетници и устасе исти сви.

Name

ГАСТАРБАЈТЕР

28.04.2015 09:49

Е ВАМА СВИМА ТАМО ТРЕБА ПРОТЕКТОРАТ...НАРОЧИТО НАВОДНИМ "ПОЛИТИЧАРИМА", А У НАРАВИ БОЛЕСНИМ КЛЕПТОМАНИМА... НАРОДНОСТ И ВЈЕРОИСПОВЈЕСТ СА ОВИМ НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ... А НАРОД КАО НАРОД... САМО СЕ СВЕ ТО СВЕ ВИШЕ И ВИШЕ РУШИ, ЛОМИ И РАСПАДА У ТОТАЛНОЈ ПРИМИТИВНОСТИ И НЕИМАШТИНИ МАТЕРИЈАЛНОЈ И ДУХОВНОЈ... БОЈИМ СЕ ДА ВАМ УСКОРО НЕЋЕ БИТИ ПОМОЋИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боб

28.04.2015 23:52

Ја мислим да су донатори погрјесили.Сипају воду у празно буре ваљда опаметне.

ОДГОВОРИТЕ