Istraga zbog krađe više od milijardu KM

Tužilaštvo BiH pokrenulo je obimnu istragu protiv odgovornih za krađu više od milijardu KM stranih donacija koje su bile namijenjene za obnovu Srebrenice.

Republika Srpska 28.04.2015 | 09:03
Istraga zbog krađe više od milijardu KM

Istraga o krađi donacija za Srebrenicu u velikoj mjeri se zasniva na izvještaju o krađi donacija koji je krajem 2010. godine napravila komisija parlamenta BiH zadužena da istraži gdje su nestale milijarde maraka strane pomoći za BiH.

Prema prvim rezultatima istrage, u Srebrenicu je od završetka rata uloženo najmanje milijardu KM stranih donacija, piše "Pres Republika Srpska".

Međutim, procjene sa terena govore da je svega dva-tri odsto tog novca zaista završilo u Srebrenici, dok je ostatak dospio u privatne džepove ili je preusmjeren na neke druge lokacije u Federaciji BiH.

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Srebrenica Slaviša Jovanović pozdravio je odluku Tužilaštva BiH o pokretanju istrage protiv odgovornih za krađu donacija za Srebrenicu.

"Ogroman broj stambenih objekata i 20 godina nakon rata još nije obnovljen, dok mladi ljudi masovno napuštaju ovaj grad. To nije čudno, ako se uzme u obzir da, osim nekoliko radnji i kioska, u Srebrenici ništa drugo ne radi", rekao je Jovanović.

Izvor: SRNA

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ovo

28.04.2015 07:08

Je terorizam!!!

ODGOVORITE
Name

Srbin

28.04.2015 07:09

Da neće možda i za to optužiti Dodika, a zna se koje upravljao svim procesima, naravno SDA... Neka se Mladen izjasni o tome malo... Kada neko nemože na wc da ide kriv je Dodik...

ODGOVORITE
Name

Nije sve ali...

28.04.2015 09:24

Sjećaš li se onih 36 miliona što je Vlada Republike Srpske navodno uložila u Srebrenicu? Od toga je 30 miliona fiktivnih ulaganja uloženo u kupovinu preduzeća u privatizaciji - DI... Bolje da više ne pričam ali bar da napomenem!

Name

PRAVOSLAVAC ZAUVJEK

28.04.2015 07:11

BiH se mora raspasti do kraja, ne održiva je ovakva kakva jest sa muslimanskim dželatima koji kasnije za sve lopovluke i problema svjetu pokazuju prstom u REPUBLIKU SRPSKU samo ne zavisnost može spasiti SRPSKI narod od nacista i sekte iz Sarajeva, pa sve preko Tuzle, Zenice, Bihaća, itd.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

28.04.2015 09:17

Izadji iz vuko....ne i vidi Tuzlu, upoznaj Tuzlake prave pa pricaj, mi smo se davno jos u bivsoj lijepoj Yugi sociolizovali. Nama su dosli podrinjci sto su sa svojih ognjista protjerani, ne spominji Tuzlu trebas joj biti zahvalan sto je jedini multi-p jedan i je...i vas svi vjerski sluzbenici, koji beru pare i mast u oci svima bacaju. Svi koji ne gledaju suzivot isti su kao i ovi drugi takozvani balije, cetnici i ustase isti svi.

Name

GASTARBAJTER

28.04.2015 09:49

E VAMA SVIMA TAMO TREBA PROTEKTORAT...NAROČITO NAVODNIM "POLITIČARIMA", A U NARAVI BOLESNIM KLEPTOMANIMA... NARODNOST I VJEROISPOVJEST SA OVIM NEMA NIKAKVE VEZE... A NAROD KAO NAROD... SAMO SE SVE TO SVE VIŠE I VIŠE RUŠI, LOMI I RASPADA U TOTALNOJ PRIMITIVNOSTI I NEIMAŠTINI MATERIJALNOJ I DUHOVNOJ... BOJIM SE DA VAM USKORO NEĆE BITI POMOĆI.

ODGOVORITE
Name

bob

28.04.2015 23:52

Ja mislim da su donatori pogrjesili.Sipaju vodu u prazno bure valjda opametne.

ODGOVORITE