Москва тражи објашњење

Руско Министарство споњних послова упутило је захтјев Варшави за објашњење забране уласка руских мотоциклиста из клуба "Ноћни вукови" у ту земљу.

Свијет 28.04.2015 | 08:10
Москва тражи објашњење

"Јуче је групи руских мотоциклиста који су планирали да пред обиљежавање 70 година од побједе над нацизмом одају почаст совјетским борцима палим током ослобађања европских држава од фашизма, одбијена дозвола да уђу на пољску територију преко граничног прелаза Брест-Тереспол", наводи се у саопштењу из руског Министарства спољних послова.

У саопштењу се истиче да Москва захтијева објашњење од пољских власти и "одлучно осуђује поступке који говоре о спремности да се преправља историја и да се, из опортунистичких разлога, изврши светогрђе над онима који су спасили Пољску и свијет од фашизма".

Пољски граничари, након темељног претреса чланова руског мото-клуба "Ноћни вукови", нису јуче дозволили мотористима да пређу границу.

Пољски граничари саопштили су да су визе моториста неправилно испуњене.

"Они не могу да уђу у Пољску. Сваки од њих добиће појединачну одбијеницу за улазак", рекао је портпарол пољске пограничне службе Даријуш Сијеницки.

Мотоциклисти учествују у путовању од Москве до Берлина посвећеном прослави 70 година од побједе над нацизмом.

Руски мотоциклисти су 25. априла почели путовање од Москве ка Берлину током којег су планирали да прођу кроз Минск, Брест, Вроцлав, Брно, Братиславу, Беч, Минхен и Праг.

извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

тетак мата

28.04.2015 07:33

Ево и мене дјецо нисам био неко вријеме онлине. Па требали су сјести у мале цесне и само се спустит код капије у Берлин као што је матијас руст се спустио на црвени трг у Москви осамдесетих година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

28.04.2015 08:20

Коме овакви могу одати поцаст,циста провокација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

28.04.2015 08:36

Дрогери и алкоси ..гуламфери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

28.04.2015 10:16

На крају ће испасти да је Пољска ослободила СССР од фашизма. Какав је апсурд славити побједу без оних који су их ослободили. Америчка политика која искривљује све јер нема своју историју. У ствари има али је кратка као фитиљ од свјеће. За Зера, сада шмрчу кокаин они у одјелима који доносе овакве одлуке. Ноћни Вукови су патриоте који воле и бране своју земљу без обзира како се коме свиђаја њихов изглед. Зар није грожавање толико спомињаних људских права на западу забранити пролазак. Изгледа да су трауматични и испрепадани од групе мотоциклиста.

ОДГОВОРИТЕ