Moskva traži objašnjenje

Rusko Ministarstvo sponjnih poslova uputilo je zahtjev Varšavi za objašnjenje zabrane ulaska ruskih motociklista iz kluba "Noćni vukovi" u tu zemlju.

Svijet 28.04.2015 | 08:10
Moskva traži objašnjenje

"Juče je grupi ruskih motociklista koji su planirali da pred obilježavanje 70 godina od pobjede nad nacizmom odaju počast sovjetskim borcima palim tokom oslobađanja evropskih država od fašizma, odbijena dozvola da uđu na poljsku teritoriju preko graničnog prelaza Brest-Terespol", navodi se u saopštenju iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se ističe da Moskva zahtijeva objašnjenje od poljskih vlasti i "odlučno osuđuje postupke koji govore o spremnosti da se prepravlja istorija i da se, iz oportunističkih razloga, izvrši svetogrđe nad onima koji su spasili Poljsku i svijet od fašizma".

Poljski graničari, nakon temeljnog pretresa članova ruskog moto-kluba "Noćni vukovi", nisu juče dozvolili motoristima da pređu granicu.

Poljski graničari saopštili su da su vize motorista nepravilno ispunjene.

"Oni ne mogu da uđu u Poljsku. Svaki od njih dobiće pojedinačnu odbijenicu za ulazak", rekao je portparol poljske pogranične službe Darijuš Sijenicki.

Motociklisti učestvuju u putovanju od Moskve do Berlina posvećenom proslavi 70 godina od pobjede nad nacizmom.

Ruski motociklisti su 25. aprila počeli putovanje od Moskve ka Berlinu tokom kojeg su planirali da prođu kroz Minsk, Brest, Vroclav, Brno, Bratislavu, Beč, Minhen i Prag.

izvor: SRNA

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

tetak mata

28.04.2015 07:33

Evo i mene djeco nisam bio neko vrijeme online. Pa trebali su sjesti u male cesne i samo se spustit kod kapije u Berlin kao što je matijas rust se spustio na crveni trg u Moskvi osamdesetih godina

ODGOVORITE
Name

Dodano

28.04.2015 08:20

Kome ovakvi mogu odati pocast,cista provokacija.

ODGOVORITE
Name

zero

28.04.2015 08:36

Drogeri i alkosi ..gulamferi.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

28.04.2015 10:16

Na kraju će ispasti da je Poljska oslobodila SSSR od fašizma. Kakav je apsurd slaviti pobjedu bez onih koji su ih oslobodili. Američka politika koja iskrivljuje sve jer nema svoju istoriju. U stvari ima ali je kratka kao fitilj od svjeće. Za Zera, sada šmrču kokain oni u odjelima koji donose ovakve odluke. Noćni Vukovi su patriote koji vole i brane svoju zemlju bez obzira kako se kome sviđaja njihov izgled. Zar nije grožavanje toliko spominjanih ljudskih prava na zapadu zabraniti prolazak. Izgleda da su traumatični i isprepadani od grupe motociklista.

ODGOVORITE