Како се узима титула? Е, баш овако...!

"Досадни" Челси је близу титуле шампиона Енглеске. Жозе Мурињо је на критике одмах одговорио на свој начин, а капитен "плаваца" Џон Тери се надовезује: "Тики-така фудбал је леп, али не доноси увек резултат".

Фудбал 27.04.2015 | 23:00
Како се узима титула? Е, баш овако...!

Челси је зацаментиран на челу табеле Премијер лиге и само чудо треба да се догоди да ове сезоне остане без титуле.

Љубитељи атрактивног и лепршавог фудбала не воле Челси. Сматрају га досадним.

"Досадно? Досадно је бити десет година без титуле", одговорио је тренер "плаваца" Жозе Мурињо након што је његов тим одиграо 0:0 са Арсеналом на "Емиратима" у недељу у 34. колу Премијер лиге.

Одговорио је Мурињо (поново) свим критичарима који кажу да "паркирани аутобус" није леп за гледање, а исто тако није пропустио прилику да пецне свог великог ривала (да не кажемо непријатељу) Арсена Венгера.

Ко не воли Челси, заиста, може да сматра да оно што приказује клуб са Стамфорд бриџа, са свим тим асовима у тиму, није ни А од атрактивности.

Али, опет, они који воле Челси могу да одговоре - циљ оправдава средство.

Управо тако нешто каже капитен Челсија Џон Тери.

"Ми дефнитивно нисмо досадни. Увек идемо на победу. Могуће је да се наших игара нико неће сећати ако можда није било узбудљиуво на терену. Али, ми смо "копали дубоко', радили смо оно што други тимови нису и зато су сада далеко иза нас. Лепо је имати посед лопте, али то не доноси резултат, погледајте само нашу утакмицу против Манчестер јунајтеда (Челси добио 1:0). 'Тики-така' фудбал је сјајан, али није увек пут за победу, нити вам гарантујем бодове. Ако не побеђујете или ако не остајете непоражени, нећете освојити титулу", каже Тери.

Све критичаре је подсетио на први део сезоне када је, како истиче, Челси играо сјајно.

"Били смо најбољи, играли смо одличан фудбал. Само су нас повреде и суспензије омеле да тако наставимо. Имали смо и тежак период, утакмице које су биле све само не лаке, али нас је наш тренер извео на прави пут и показао нам како треба. У томе је најбољи!".

Уосталом, да Челси није најбољи не би имао шест играча у тиму сезоне Премијер лиге. Између осталих и српске репрезентативце Бранислава Ивановића и Немању Матића.

Коментари / 0

Оставите коментар