Kako se uzima titula? E, baš ovako...!

"Dosadni" Čelsi je blizu titule šampiona Engleske. Žoze Murinjo je na kritike odmah odgovorio na svoj način, a kapiten "plavaca" Džon Teri se nadovezuje: "Tiki-taka fudbal je lep, ali ne donosi uvek rezultat".

Fudbal 27.04.2015 | 23:00
Kako se uzima titula? E, baš ovako...!

Čelsi je zacamentiran na čelu tabele Premijer lige i samo čudo treba da se dogodi da ove sezone ostane bez titule.

Ljubitelji atraktivnog i lepršavog fudbala ne vole Čelsi. Smatraju ga dosadnim.

"Dosadno? Dosadno je biti deset godina bez titule", odgovorio je trener "plavaca" Žoze Murinjo nakon što je njegov tim odigrao 0:0 sa Arsenalom na "Emiratima" u nedelju u 34. kolu Premijer lige.

Odgovorio je Murinjo (ponovo) svim kritičarima koji kažu da "parkirani autobus" nije lep za gledanje, a isto tako nije propustio priliku da pecne svog velikog rivala (da ne kažemo neprijatelju) Arsena Vengera.

Ko ne voli Čelsi, zaista, može da smatra da ono što prikazuje klub sa Stamford bridža, sa svim tim asovima u timu, nije ni A od atraktivnosti.

Ali, opet, oni koji vole Čelsi mogu da odgovore - cilj opravdava sredstvo.

Upravo tako nešto kaže kapiten Čelsija Džon Teri.

"Mi defnitivno nismo dosadni. Uvek idemo na pobedu. Moguće je da se naših igara niko neće sećati ako možda nije bilo uzbudljiuvo na terenu. Ali, mi smo "kopali duboko', radili smo ono što drugi timovi nisu i zato su sada daleko iza nas. Lepo je imati posed lopte, ali to ne donosi rezultat, pogledajte samo našu utakmicu protiv Mančester junajteda (Čelsi dobio 1:0). 'Tiki-taka' fudbal je sjajan, ali nije uvek put za pobedu, niti vam garantujem bodove. Ako ne pobeđujete ili ako ne ostajete neporaženi, nećete osvojiti titulu", kaže Teri.

Sve kritičare je podsetio na prvi deo sezone kada je, kako ističe, Čelsi igrao sjajno.

"Bili smo najbolji, igrali smo odličan fudbal. Samo su nas povrede i suspenzije omele da tako nastavimo. Imali smo i težak period, utakmice koje su bile sve samo ne lake, ali nas je naš trener izveo na pravi put i pokazao nam kako treba. U tome je najbolji!".

Uostalom, da Čelsi nije najbolji ne bi imao šest igrača u timu sezone Premijer lige. Između ostalih i srpske reprezentativce Branislava Ivanovića i Nemanju Matića.

Komentari / 0

Ostavite komentar