Снупи и Чарли Браун поново на великом платну

Вољени стрип Чарлса М. Шулца, минималистичког дизајна и са једноставним ликовима чистог срца, враћа се у биоскопе - "Снупи и Чарли Браун - филм о Клињама" публика ће моћи да погледа од 5. новембра.

Занимљивости 27.04.2015 | 13:50
Снупи и Чарли Браун поново на великом платну

Како је саопштио МегаЦомФилм, прошло је 15 година откако је Шулц умро, а 35 година од када је Холивуд последњи пут урадио играни филм са његовим стрип јунацима.

Данас се готово сва анимација креира на рачунарима, мали број младих људи чита стрипове, а публика очекује да види сложене визуелне ефекте, брзу акцију и звезде на филму.

Због тога је и изненађујуће да је нова верзија филма, враћена на таблу за цртање како би приказала срж и уметност самог творца. Скоро 75 одсто анимације филма "Снупи и Чарли Браун - филм о Клињама” је завршено.

Чланови Шулц породице су недавно открили зашто су се, након толико година отпора, одлучили да ураде нови компијутерско-анимирани филм у режији Стива Мартина у Блуе Скy студију, недалеко од стола за цртање у студију саграђеном од дрва, где је Шулц израђивао свој стрип сваког дана, користећи туш и Естерброок налив перо.

Као и многе одлуке које је Шулц доносио по питању Снупија у свом животу, инспирација за филм је била делом породична динамика, делом посао, а делом и филозофија.

"Увек смо имали нешто што је спајало родитеље и децу док су деца још била мала, пре него што су могла да читају. Али то смо изгубили. Схватили смо да нам недостаје тај период...Све се дешава тако брзо и људи увек прелазе на нове ствари. Овде се ради се о очувању наслеђа са огромном историјом и са тиме се не треба играти”, рекла је Џини, удовица Чарлса Шулца.

Како је додала, Одговорност је пренети искуство тако да се ови ликови не промене, већ само да постану нова слика онога што је дивно у њима већ 50 година.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар