Обустављена истрага против Миће Мићића

Посебно тужилаштво за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминала – Специјално тужилаштво Републике Српске донијело је, наредбу о неспровођењу истраге против градоначелника Бијељине Миће Мићића, јер из прикупљених доказа не произлазе основе за сумњу да је учинио кривично дјело изазивања опште опасности из члана 402. став 2. Кривичног закона Републике Српске.

Република Српска 27.04.2015 | 21:24
Обустављена истрага против Миће Мићића

Наиме, предсједник Републике Српске Милорад Додик 2. јуна 2014. године је Специјалном тужилаштву поднио пријаву против НН лица због постојања основане сумње да су у мају 2014. године, прије и у вријеме  поплава које су погодиле већи дио Републике Српске, учинили кривично дјело изазивања опште опасности из члана 402. став 2. Кривичног закона Републике Српске.

Међу тим лицима је био и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

На основу Предсједникове  пријаве, Министарство унутрашњих послова Републике Српске је извршило провјеру спроведених активности, докумената, наређења и извјештаја у вези са елементарним непогодама које су погодиле Републику Српску у мају прошле године.

Провјерени су сви подаци о подручјима погођеним поплавама, о штети на привредним објектима, пољопривредном земљишту и домаћинствима физичких лица на поплављеним подручјима.

Након што је Министарство унутрашњих послова спровело неопходне провјере, Специјално тужилаштво је закључило, цитирамо:

"...да је градоначелник града Бијељина, Мићо Мићић, предузео, у складу са својим овлаштењима, све неопходне радње како би спријечио и ублажио посљедице поплава, пратио је стање у наведеном времену и предузимао неопходне активности, те правовремено доносио наредбе, одлуке, закључке, рјешења у циљу обавјештавања становништва, збрињавања становништва, благовремено упозоравање становништва на надолазећу опасност, ублажавања насталих штета, те отклањања  последица истих, активирањем надлежних служби на подручју Града Бијељина у току мајских поплава 2014.године, предузимањем  активности на збрињавању угрожених и пружању помоћи, а такође, произилази да су и све друге службе на подручју Града Бијељина, а по налогу градоначелника Миће Мићића, биле у приправности и стављене на  располагање и са своје стране предузеле су све неопходне активности."

Имајући све то у виду, Специјално тужилаштво је донијело наредбу о неспровођењу истраге.

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Демострант

27.04.2015 11:43

Из овога се види да Додик стоји уз Мицица против Босица. Када се рјесе Босица праве коалицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

теорија завјере

27.04.2015 17:08

Па зар у свему морамо пронаћи теорију завјере? Чињеница је да је Мићо, као ријетко који од локалних шерифа, радио даноноћно у мајским поплавама и урадио и више него што је објективно могао! Није ваљда да је требало Специјално тужилаштво да покрене поступак против њега, па да онда не буде у вези са изборима у СДС-у? А што се тиче избора кад их већ помињете, сматрам да ће Босић бити поново изабран и то без већих проблема! Мићић је идеалан лик за градоначелника, али није за лидера странке! Можда није ни Босић! Штета је што Вукоту нико није кандидовао!

Name

стојан

27.04.2015 11:50

Куповао Загорац лутрију, па га пиали ста ако добијес, тузицу све комсије одговорио је ми имамо Додика који све тузи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

филип

27.04.2015 11:54

Ако је ово било по некој "командној" одговорности онда је Миле требао прво да пријави сам себе. Јер он је предсједник, он је "врховни комадант". Па не можеон да свали кривицу на локалне власти, па нису само локалне власти одговорне, шта је са републичким властима? Миле не да локалним властима никаква овлашћења ни средства, а хоће на њих да пребаци комплетну одговорност, па не може то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

27.04.2015 12:01

Зар је Мициц НН лице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

27.04.2015 12:01

Кажу да је Миле добар са Мићом и да једва чека да дође на чело СДС-а.Очигледно му и на овај начин даје подршку само да Босића склоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знатижељан

27.04.2015 12:03

Да ми је знати шта је, шта се ваља иза ове одлуке? Да није случајно у питању дил Мићић-Додик како би се на лидерску позицију СДС-а довео Мићић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре демостран

27.04.2015 12:23

Тацно тако, демостран. Хоце коалицију убацили су прљаве тајкунско дезертерске паре да русе Младена, Дарка, Огњена, Вукоту, Предрага и тд. Све сто је постено. Додо хоце да их увуце у своје блато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

27.04.2015 12:45

За Мића сам. Када је знао од Бијељине направити град, направиће и од СДС-а праву политичку партију, без лажних патриота, криминалаца и љубитеља новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тиме

27.04.2015 16:29

Лако је било направити град тудјим парама.Колико се новца из Сарајева,Тузле,Зенице и осталих градова,које су донијели расељени слило у Градњу Бијељине,а погледајте колика је дубиоза у будзету?!Па зар да тај цовјек води СДС,који се напокон оцистио од таквих,и покусава да истим стане на реп.Запитајте се људи откуд Мицо сада као спаситељ СДС-а?!

Name

инсајдер

27.04.2015 13:01

Свака коалиција СДС-СНСД довешће до пуцања СДС-а као леденице!И то на 3 дијела.Појединци из СДС-а уозбиљите се и ставие прст на чело шта радите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Бијељина

27.04.2015 15:01

Иза свега овога стоји СНСД а ради предстојецих избора у СДСу.

ОДГОВОРИТЕ