Obustavljena istraga protiv Miće Mićića

Posebno tužilaštvo za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala – Specijalno tužilaštvo Republike Srpske donijelo je, naredbu o nesprovođenju istrage protiv gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, jer iz prikupljenih dokaza ne proizlaze osnove za sumnju da je učinio krivično djelo izazivanja opšte opasnosti iz člana 402. stav 2. Krivičnog zakona Republike Srpske.

Republika Srpska 27.04.2015 | 21:24
Obustavljena istraga protiv Miće Mićića

Naime, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik 2. juna 2014. godine je Specijalnom tužilaštvu podnio prijavu protiv NN lica zbog postojanja osnovane sumnje da su u maju 2014. godine, prije i u vrijeme  poplava koje su pogodile veći dio Republike Srpske, učinili krivično djelo izazivanja opšte opasnosti iz člana 402. stav 2. Krivičnog zakona Republike Srpske.

Među tim licima je bio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Na osnovu Predsjednikove  prijave, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je izvršilo provjeru sprovedenih aktivnosti, dokumenata, naređenja i izvještaja u vezi sa elementarnim nepogodama koje su pogodile Republiku Srpsku u maju prošle godine.

Provjereni su svi podaci o područjima pogođenim poplavama, o šteti na privrednim objektima, poljoprivrednom zemljištu i domaćinstvima fizičkih lica na poplavljenim područjima.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo neophodne provjere, Specijalno tužilaštvo je zaključilo, citiramo:

"...da je gradonačelnik grada Bijeljina, Mićo Mićić, preduzeo, u skladu sa svojim ovlaštenjima, sve neophodne radnje kako bi spriječio i ublažio posljedice poplava, pratio je stanje u navedenom vremenu i preduzimao neophodne aktivnosti, te pravovremeno donosio naredbe, odluke, zaključke, rješenja u cilju obavještavanja stanovništva, zbrinjavanja stanovništva, blagovremeno upozoravanje stanovništva na nadolazeću opasnost, ublažavanja nastalih šteta, te otklanjanja  posledica istih, aktiviranjem nadležnih službi na području Grada Bijeljina u toku majskih poplava 2014.godine, preduzimanjem  aktivnosti na zbrinjavanju ugroženih i pružanju pomoći, a takođe, proizilazi da su i sve druge službe na području Grada Bijeljina, a po nalogu gradonačelnika Miće Mićića, bile u pripravnosti i stavljene na  raspolaganje i sa svoje strane preduzele su sve neophodne aktivnosti."

Imajući sve to u vidu, Specijalno tužilaštvo je donijelo naredbu o nesprovođenju istrage.

 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Demostrant

27.04.2015 11:43

Iz ovoga se vidi da Dodik stoji uz Micica protiv Bosica. Kada se rjese Bosica prave koaliciju.

ODGOVORITE
Name

teorija zavjere

27.04.2015 17:08

Pa zar u svemu moramo pronaći teoriju zavjere? Činjenica je da je Mićo, kao rijetko koji od lokalnih šerifa, radio danonoćno u majskim poplavama i uradio i više nego što je objektivno mogao! Nije valjda da je trebalo Specijalno tužilaštvo da pokrene postupak protiv njega, pa da onda ne bude u vezi sa izborima u SDS-u? A što se tiče izbora kad ih već pominjete, smatram da će Bosić biti ponovo izabran i to bez većih problema! Mićić je idealan lik za gradonačelnika, ali nije za lidera stranke! Možda nije ni Bosić! Šteta je što Vukotu niko nije kandidovao!

Name

stojan

27.04.2015 11:50

Kupovao Zagorac lutriju, pa ga piali sta ako dobijes, tuzicu sve komsije odgovorio je mi imamo Dodika koji sve tuzi.

ODGOVORITE
Name

filip

27.04.2015 11:54

Ako je ovo bilo po nekoj "komandnoj" odgovornosti onda je Mile trebao prvo da prijavi sam sebe. Jer on je predsjednik, on je "vrhovni komadant". Pa ne možeon da svali krivicu na lokalne vlasti, pa nisu samo lokalne vlasti odgovorne, šta je sa republičkim vlastima? Mile ne da lokalnim vlastima nikakva ovlašćenja ni sredstva, a hoće na njih da prebaci kompletnu odgovornost, pa ne može to tako.

ODGOVORITE
Name

Savo

27.04.2015 12:01

Zar je Micic NN lice?

ODGOVORITE
Name

BL

27.04.2015 12:01

Kažu da je Mile dobar sa Mićom i da jedva čeka da dođe na čelo SDS-a.Očigledno mu i na ovaj način daje podršku samo da Bosića sklone.

ODGOVORITE
Name

Znatiželjan

27.04.2015 12:03

Da mi je znati šta je, šta se valja iza ove odluke? Da nije slučajno u pitanju dil Mićić-Dodik kako bi se na lidersku poziciju SDS-a doveo Mićić?

ODGOVORITE
Name

re demostran

27.04.2015 12:23

Tacno tako, demostran. Hoce koaliciju ubacili su prljave tajkunsko dezerterske pare da ruse Mladena, Darka, Ognjena, Vukotu, Predraga i td. Sve sto je posteno. Dodo hoce da ih uvuce u svoje blato.

ODGOVORITE
Name

Лија

27.04.2015 12:45

За Мића сам. Када је знао од Бијељине направити град, направиће и од СДС-а праву политичку партију, без лажних патриота, криминалаца и љубитеља новца.

ODGOVORITE
Name

time

27.04.2015 16:29

Lako je bilo napraviti grad tudjim parama.Koliko se novca iz Sarajeva,Tuzle,Zenice i ostalih gradova,koje su donijeli raseljeni slilo u Gradnju Bijeljine,a pogledajte kolika je dubioza u budzetu?!Pa zar da taj covjek vodi SDS,koji se napokon ocistio od takvih,i pokusava da istim stane na rep.Zapitajte se ljudi otkud Mico sada kao spasitelj SDS-a?!

Name

insajder

27.04.2015 13:01

Svaka koalicija SDS-SNSD dovešće do pucanja SDS-a kao ledenice!I to na 3 dijela.Pojedinci iz SDS-a uozbiljite se i stavie prst na čelo šta radite!

ODGOVORITE
Name

SDS Bijeljina

27.04.2015 15:01

Iza svega ovoga stoji SNSD a radi predstojecih izbora u SDSu.

ODGOVORITE