Како да проширите тијесне ципеле?

Кромпир је решење број један. Узмите један средње величине, огулите га и ставите у ципелу. Оставите га да одстоји преко ноћи

Мода и љепота 27.04.2015 | 11:11
Како да проширите тијесне ципеле?

Пролеће је стигло, а са њим и еуфорија куповања ципела за "штрапацирање". Пропратни елемент су и - жуљеви, поготово ако се залетите и купите оне које су вас оставиле без даха, иако су можда мало тесне! Да бисте избегли све те муке са крвавим стопалима и пликовима, требало би да примените проверене савете "из народа".

* Кромпир је решење број један. Узмите један средње величине, огулите га и ставите у ципелу. Оставите га да одстоји преко ноћи и видећете да ће се обућа растегнути.

* Кесу за замрзивач напуните водом и ставите у балетанке или салонке. Ако их тако на 24 часа оставите у замрзивачу, вода ће се претворити у лед, а ви ћете добити обућу по својој мери.

* Кожне ципеле можете да проширите феном за косу, тако што ћете кожу загревати неколико минута, док не смекша. Обујте обућу на дебеле чарапе и шетајте по кући у њој, док се кожа не охлади.

* Увек можете да направите раствор од алкохола и воде, у размери 50-50 и њиме натрљате ципеле. После тога их обујте и носите око пола сата.

* Поквасите водом чарапе и добро их оцедите, убаците их у ципеле и оставите у њима. Како се чарапе буду сушиле, тако ће се обућа ширити и растегнути. Исто можете да урадите и новинама.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар