Навучен на трчање

Џим Кординг ће ускоро прославити 79. рођендан и за ту прилику се припрема да истрчи свој осми лондонски маратон. Како каже, од када се излечио од рака, "навукао" се на трчање и не може да престане да се на овај начин рекреира.

Занимљивости 27.04.2015 | 07:18
Навучен на трчање

Овај некадашњи фудбалер 2007. је имао операцију рака простате. Срећом, пошто је на време откривен, он је сада потпуно излечен и посвећен свом хобију-трчању.

- Моја породица је мислила да сам потпуно луд када сам се први пут пријавио за маратон. Сада сам се толико навукао да не могу да престанем - прича Џим.

Овај дека, који живи у Великој Британији, и даље мора да иде на тестирања код лекара у случају да се рак поново појави. Рак простате убије око 30.000 мушкараца годишње у Енглеској, а Џим је имао много среће што није упао у ту статистику.

По њему, трчање је и лек и задовољство. Од када се опоравио од операције, Џим се потпуно посветио трчању које га је опоравило и подмладило.


- Имао сам много среће што су ми лекари на време открили рак простате. Сада стално терам синове, који већ имају преко 40 година, да редовно проверавају своје здравље - рекао је Џим, чије је најбоље пролазно време на маратону четири сата и 28 минута.

Џим је први маратон истрчао са сином Стивом, а потом им се придружио и млађи, Мартин. Како каже, сада им се придружио и 20-годишњи унук Педи.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар