Navučen na trčanje

Džim Kording će uskoro proslaviti 79. rođendan i za tu priliku se priprema da istrči svoj osmi londonski maraton. Kako kaže, od kada se izlečio od raka, "navukao" se na trčanje i ne može da prestane da se na ovaj način rekreira.

Zanimljivosti 27.04.2015 | 07:18
Navučen na trčanje

Ovaj nekadašnji fudbaler 2007. je imao operaciju raka prostate. Srećom, pošto je na vreme otkriven, on je sada potpuno izlečen i posvećen svom hobiju-trčanju.

- Moja porodica je mislila da sam potpuno lud kada sam se prvi put prijavio za maraton. Sada sam se toliko navukao da ne mogu da prestanem - priča Džim.

Ovaj deka, koji živi u Velikoj Britaniji, i dalje mora da ide na testiranja kod lekara u slučaju da se rak ponovo pojavi. Rak prostate ubije oko 30.000 muškaraca godišnje u Engleskoj, a Džim je imao mnogo sreće što nije upao u tu statistiku.

Po njemu, trčanje je i lek i zadovoljstvo. Od kada se oporavio od operacije, Džim se potpuno posvetio trčanju koje ga je oporavilo i podmladilo.


- Imao sam mnogo sreće što su mi lekari na vreme otkrili rak prostate. Sada stalno teram sinove, koji već imaju preko 40 godina, da redovno proveravaju svoje zdravlje - rekao je Džim, čije je najbolje prolazno vreme na maratonu četiri sata i 28 minuta.

Džim je prvi maraton istrčao sa sinom Stivom, a potom im se pridružio i mlađi, Martin. Kako kaže, sada im se pridružio i 20-godišnji unuk Pedi.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar