Милинковић: Нећу мијењати стил ни против Челсија!

"Није ми, кад смо већ код тога, јасна та острашћеност и мржња, које нема везе са спортом и момцима на терену, који су се коректно борили за боје својих клубова", рекао је тренер Партизана о инцидентима уочи дербија.

Фудбал 29.04.2015 | 00:00
Милинковић: Нећу мијењати стил ни против Челсија!

Фудбалери Партизана остали су непоражени у дуелу са Црвеном звездом у 148. Вечитом дербију (0:0), а тренер црно-белих Зоран Милинковић истакао је да је екипа показала храброст и карактер и сачувала пет бодова предности у односу на највећег ривала.

Он се за дуел са Звездом определио за формацију без класичног нападача, а центарфора је “глумио“ Петар Грбић, а из другог плана су се придодавали Андрија Живковић и Дарко Брашанац.
“Ми смо показали храброст и карактер, играли као да смо на свом терену, пробали да кроз пас остваримо своју игру и успели у томе да се наметнемо у великом делу меча. Партизан, рекао сам то већ неколико пута, има своју игру и истрајаће на њој без обзира на противника који стоји наспрам нас и његовог приступа мечу, па макар се он звао и Челзи“, рекао је Милинковић за клупски сајт.

Фудбал је, међутим, пао у други план на јучерашњој утакмици због дивљања хулигана на стадиону Црвене звезде. Због тога је меч почео 45 минута касније.
“Актери меча на терену, како играчи тако и стручни штабови, обострано су се понашали врло коректно, али све те сцене пре меча су по природи ствари направиле велику тензију. Само одлагање почетка меча за 45 минута није нам ишло у прилог. Дуго је све трајало, чак је постојала и могућност да се меч и не одигра, што је веома лоше за фудбал, а играчи су жива бића и људски су реаговали чекајући почетак, што се увек психолошки лоше одрази на њихов приступ игри и концентрацију на терену. Некако смо успели да све то превазиђемо и колико-толико кренули у меч као што смо и планирали, али ми, кад смо већ код тога, није јасна та острашћеност и мржња, које нема везе са спортом и момцима на терену, који су се коректно борили за боје својих клубова“, истакао је он.

Екипу Партизана у следећих седам дана очекују још две тешке утакмице које би у великој мери могле да одреде коначан исход сезоне. Црно-бели у среду дочекују Јагодину, а онда у суботу гостује Војводини у Новом Саду.
“Дерби смо већ заборавили, пред нама и играчима је да се стопроцентно концентришемо и одрадимо припрему за меч са Јагодином као да је дерби у питању. Мој принцип је Партизан мора кроз препознатљиву игру да осваја бодове, а то можемо остварити само на тај начин што ћемо имати озбиљан и одговоран приступ сваком тренингу и мечу, без обзира на снагу и квалитет противника. Распоред нисмо могли да бирамо, није нам пријатно да играмо три веома тешка меча за 7 дана, али у фудбалу се већ одавно зна – сваки следећи противник је најтежи и зато идемо утакмицу по утакмицу“, закључио је тренер Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар