Milinković: Neću mijenjati stil ni protiv Čelsija!

"Nije mi, kad smo već kod toga, jasna ta ostrašćenost i mržnja, koje nema veze sa sportom i momcima na terenu, koji su se korektno borili za boje svojih klubova", rekao je trener Partizana o incidentima uoči derbija.

Fudbal 29.04.2015 | 00:00
Milinković: Neću mijenjati stil ni protiv Čelsija!

Fudbaleri Partizana ostali su neporaženi u duelu sa Crvenom zvezdom u 148. Večitom derbiju (0:0), a trener crno-belih Zoran Milinković istakao je da je ekipa pokazala hrabrost i karakter i sačuvala pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

On se za duel sa Zvezdom opredelio za formaciju bez klasičnog napadača, a centarfora je “glumio“ Petar Grbić, a iz drugog plana su se pridodavali Andrija Živković i Darko Brašanac.
“Mi smo pokazali hrabrost i karakter, igrali kao da smo na svom terenu, probali da kroz pas ostvarimo svoju igru i uspeli u tome da se nametnemo u velikom delu meča. Partizan, rekao sam to već nekoliko puta, ima svoju igru i istrajaće na njoj bez obzira na protivnika koji stoji naspram nas i njegovog pristupa meču, pa makar se on zvao i Čelzi“, rekao je Milinković za klupski sajt.

Fudbal je, međutim, pao u drugi plan na jučerašnjoj utakmici zbog divljanja huligana na stadionu Crvene zvezde. Zbog toga je meč počeo 45 minuta kasnije.
“Akteri meča na terenu, kako igrači tako i stručni štabovi, obostrano su se ponašali vrlo korektno, ali sve te scene pre meča su po prirodi stvari napravile veliku tenziju. Samo odlaganje početka meča za 45 minuta nije nam išlo u prilog. Dugo je sve trajalo, čak je postojala i mogućnost da se meč i ne odigra, što je veoma loše za fudbal, a igrači su živa bića i ljudski su reagovali čekajući početak, što se uvek psihološki loše odrazi na njihov pristup igri i koncentraciju na terenu. Nekako smo uspeli da sve to prevaziđemo i koliko-toliko krenuli u meč kao što smo i planirali, ali mi, kad smo već kod toga, nije jasna ta ostrašćenost i mržnja, koje nema veze sa sportom i momcima na terenu, koji su se korektno borili za boje svojih klubova“, istakao je on.

Ekipu Partizana u sledećih sedam dana očekuju još dve teške utakmice koje bi u velikoj meri mogle da odrede konačan ishod sezone. Crno-beli u sredu dočekuju Jagodinu, a onda u subotu gostuje Vojvodini u Novom Sadu.
“Derbi smo već zaboravili, pred nama i igračima je da se stoprocentno koncentrišemo i odradimo pripremu za meč sa Jagodinom kao da je derbi u pitanju. Moj princip je Partizan mora kroz prepoznatljivu igru da osvaja bodove, a to možemo ostvariti samo na taj način što ćemo imati ozbiljan i odgovoran pristup svakom treningu i meču, bez obzira na snagu i kvalitet protivnika. Raspored nismo mogli da biramo, nije nam prijatno da igramo tri veoma teška meča za 7 dana, ali u fudbalu se već odavno zna – svaki sledeći protivnik je najteži i zato idemo utakmicu po utakmicu“, zaključio je trener Partizana.

Komentari / 0

Ostavite komentar