Страни медији ''баш лијепо'' пишу о српском Дербију!

Хулигани са севера и југа, по ко зна који пут, у суботу увече поново су прописно обрукали Србију. Није одговорност само на вођама, то је опште расуло у нашој земљи, о коме су наравно на најгори начин писали медији у читавом свету.

Фудбал 26.04.2015 | 21:00
Страни медији ''баш лијепо'' пишу о српском Дербију!

Британски „Дејли мејл”, који гарантује спонзорима 450.000 прегледа по једном чланку (дакле то је најмањи број читалаца једне вести), насловио је причу о сусрету вечитих са „Ужасни немири у београдском дербију, пошто су се хулигани и навијачи потукли са полицијом”.

У тексту се преноси саопштење Министарства унутрашњих послова, у коме се наводи број повређених и приведених, а све то је украшено најужаснијим фотографијама обојеним крвљу. Британци даље подсећају на 1999. годину и трагичну смрт Александра Радовића, као и новије инциденте са претходних дербија.

О самој утакмици посвећена је само једна реченица, а једина имена актера који се помињу су Предраг Рајковић, Дарко Брашанац, Грегор Балажиц и Лука Јовић.

Интернер сајт „Гоал.цом” наводи да је „београдски дерби поремећен немиром навијача”, а „Еуроспорт” је употребио чак три реченице за опис утакмице, мада је наравно знатно детаљније писано о фронту на северној трибини између Звездиних навијача и жандармерије.

„Мирор” јавља да су „ужасни немири публике пре утакмице обележили дерби, због чега је почетак меча каснио 45 минута”.

Италијански „Тутоспорт” јавља да је „вечити дерби каснио због међусобног сукоба великог броја навијача”, као и да је арбитар Милорад Мажић после консултација са полицијом одлучио да повуче играче са терена док се ситуација не смири.

Румунска „Газета” преноси да су нереде изазвали навијачи Црвене звезде, који су столицама и бакљама гађали припаднике жандармерије, и да се утакмица наставила тек када је полиција испразнила део стадиона.

Како „Мундо депортиво” наводи, „Присталице Партизана и Црвене звезде су натерали играче да остану у свлачионицама све док полиција није реаговала и ухапсила двадесетак навијача домаћина”.

О новом брукању наше државе нису писали само европски медији, пошто су простор за дерби одвојиле и новине и портали у Мексику, Чилеу, Сједињеним Америчким Државама...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

делија

26.04.2015 20:50

Писите и ви о дербију у њемацкој, британији.... Као њихови навијаци су сјајни, ма дајте бре.

ОДГОВОРИТЕ