Strani mediji ''baš lijepo'' pišu o srpskom Derbiju!

Huligani sa severa i juga, po ko zna koji put, u subotu uveče ponovo su propisno obrukali Srbiju. Nije odgovornost samo na vođama, to je opšte rasulo u našoj zemlji, o kome su naravno na najgori način pisali mediji u čitavom svetu.

Fudbal 26.04.2015 | 21:00
Strani mediji ''baš lijepo'' pišu o srpskom Derbiju!

Britanski „Dejli mejl”, koji garantuje sponzorima 450.000 pregleda po jednom članku (dakle to je najmanji broj čitalaca jedne vesti), naslovio je priču o susretu večitih sa „Užasni nemiri u beogradskom derbiju, pošto su se huligani i navijači potukli sa policijom”.

U tekstu se prenosi saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova, u kome se navodi broj povređenih i privedenih, a sve to je ukrašeno najužasnijim fotografijama obojenim krvlju. Britanci dalje podsećaju na 1999. godinu i tragičnu smrt Aleksandra Radovića, kao i novije incidente sa prethodnih derbija.

O samoj utakmici posvećena je samo jedna rečenica, a jedina imena aktera koji se pominju su Predrag Rajković, Darko Brašanac, Gregor Balažic i Luka Jović.

Interner sajt „Goal.com” navodi da je „beogradski derbi poremećen nemirom navijača”, a „Eurosport” je upotrebio čak tri rečenice za opis utakmice, mada je naravno znatno detaljnije pisano o frontu na severnoj tribini između Zvezdinih navijača i žandarmerije.

„Miror” javlja da su „užasni nemiri publike pre utakmice obeležili derbi, zbog čega je početak meča kasnio 45 minuta”.

Italijanski „Tutosport” javlja da je „večiti derbi kasnio zbog međusobnog sukoba velikog broja navijača”, kao i da je arbitar Milorad Mažić posle konsultacija sa policijom odlučio da povuče igrače sa terena dok se situacija ne smiri.

Rumunska „Gazeta” prenosi da su nerede izazvali navijači Crvene zvezde, koji su stolicama i bakljama gađali pripadnike žandarmerije, i da se utakmica nastavila tek kada je policija ispraznila deo stadiona.

Kako „Mundo deportivo” navodi, „Pristalice Partizana i Crvene zvezde su naterali igrače da ostanu u svlačionicama sve dok policija nije reagovala i uhapsila dvadesetak navijača domaćina”.

O novom brukanju naše države nisu pisali samo evropski mediji, pošto su prostor za derbi odvojile i novine i portali u Meksiku, Čileu, Sjedinjenim Američkim Državama...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

delija

26.04.2015 20:50

Pisite i vi o derbiju u njemackoj, britaniji.... Kao njihovi navijaci su sjajni, ma dajte bre.

ODGOVORITE