Берлин одузео визе Ноћним вуковима

Немачка влада је одузела визе члановима руског бајкерског клуба "Ноћни вукови" који су од Москве кренули за Берлин, пише немачка штампа.

Свијет 26.04.2015 | 14:02
Берлин одузео визе Ноћним вуковима

"Водећим члановима 'Ноћниих вукова' се отказује улазак у Немачку", каже се у владиним круговима у Берлину, преносе немачки медији.

Портпароли министарстава унутрашњих и иностраних послова образложили су да званични Берлин не верује да би долазак "бајкера" послужио циљу, односно допринео јачању немачко-руских односа, преносе медији.

Немачка влада је указала и на могуће опасности за јавну сигурност и ред у Немачкој због планираног доласка "бајкера" и истакла да, уколико постоји сумња за такве опасности, они имају "право и обавезу" да предузму нужне мере и те ризике спрече, преносе немачки медији.



Руски мотоциклисти из клуба "Ноћни вукови", кренули су из Москве у почасној вожњи, поводом 70. годишњице победе над нацистицком Немачком, упркос одлуци Пољске да им не дозволи да преду пољску границу.

Око 20 бајкера, укључујући чланове групе "Ноћни вукови" кренуло је из Москве са циљем да у Берлин дођу 9. маја.

Најава руских моторциклиста, меду којима су и цланови групе "Ноћни вукова", наводно блиски руском председнику Владимиру Путину, да ће током вожње проћи и кроз Пољску, у тој земљи изазвала је жестоке реакције. 

Премијерка Пољске Ева Копац рекла је пре неколико дана да ту идеју сматра провокацијом, док је пољско Министарство спољних послова саопштило јуче да Пољска неће дозволити руским мотоциклистима да пређу пољску границу и уђу на територију Европске уније, делом и зато што не може да гарантује њихову безбедност.

Вођа "Ноћних вукова" Александар Залдостанов изјавио је да ће мотоциклисти и даље покушати да пређу заједно као што је планирано на граници близу Бреста, Белорусије, упркос одлуци Пољске.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драган

26.04.2015 12:33

Интересантно је да Берлин и Варшава имају идентичне ставове што је противприродно. Пољаци су један од народа који је платио највечу цијену током 2, свјетског рата управо због Берлина. Реаговање Берлина ми је логично јер тамо још увијег живи дух Адолфа Хитлера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малчик

26.04.2015 14:12

Највећу цијену су платили Руси . Руса је страдало скоро колико свих осталих заједно у Европи , укључујући и Јевреје . Пољаци су били само покорени , пољски Жидови са друге стране ... Католичка Европа је најгеноциднија творевина која је икада постојала у историји људског рода .

Name

Да имају

26.04.2015 13:13

Имају, али гледај по ком питању имају исте ставове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

26.04.2015 13:32

И једни и други мрзе Русе и једни и други су фасисти,у Другом свјетском рату Јевреји су платили цех, а не католици Пољаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

26.04.2015 14:49

Пољаке је Хитлер газио 4 године, а Руси 35..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

26.04.2015 15:27

Ето како Нијемци признају да никад нису одустали од Хитлера, политицари то не могу јавно реци, али испод зита ту исту политику спроводити могу.

ОДГОВОРИТЕ