Berlin oduzeo vize Noćnim vukovima

Nemačka vlada je oduzela vize članovima ruskog bajkerskog kluba "Noćni vukovi" koji su od Moskve krenuli za Berlin, piše nemačka štampa.

Svijet 26.04.2015 | 14:02
Berlin oduzeo vize Noćnim vukovima

"Vodećim članovima 'Noćniih vukova' se otkazuje ulazak u Nemačku", kaže se u vladinim krugovima u Berlinu, prenose nemački mediji.

Portparoli ministarstava unutrašnjih i inostranih poslova obrazložili su da zvanični Berlin ne veruje da bi dolazak "bajkera" poslužio cilju, odnosno doprineo jačanju nemačko-ruskih odnosa, prenose mediji.

Nemačka vlada je ukazala i na moguće opasnosti za javnu sigurnost i red u Nemačkoj zbog planiranog dolaska "bajkera" i istakla da, ukoliko postoji sumnja za takve opasnosti, oni imaju "pravo i obavezu" da preduzmu nužne mere i te rizike spreče, prenose nemački mediji.Ruski motociklisti iz kluba "Noćni vukovi", krenuli su iz Moskve u počasnoj vožnji, povodom 70. godišnjice pobede nad nacistickom Nemačkom, uprkos odluci Poljske da im ne dozvoli da predu poljsku granicu.

Oko 20 bajkera, uključujući članove grupe "Noćni vukovi" krenulo je iz Moskve sa ciljem da u Berlin dođu 9. maja.

Najava ruskih motorciklista, medu kojima su i clanovi grupe "Noćni vukova", navodno bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, da će tokom vožnje proći i kroz Poljsku, u toj zemlji izazvala je žestoke reakcije. 

Premijerka Poljske Eva Kopac rekla je pre nekoliko dana da tu ideju smatra provokacijom, dok je poljsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo juče da Poljska neće dozvoliti ruskim motociklistima da pređu poljsku granicu i uđu na teritoriju Evropske unije, delom i zato što ne može da garantuje njihovu bezbednost.

Vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov izjavio je da će motociklisti i dalje pokušati da pređu zajedno kao što je planirano na granici blizu Bresta, Belorusije, uprkos odluci Poljske.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragan

26.04.2015 14:33

Interesantno je da Berlin i Varšava imaju identične stavove što je protivprirodno. Poljaci su jedan od naroda koji je platio največu cijenu tokom 2, svjetskog rata upravo zbog Berlina. Reagovanje Berlina mi je logično jer tamo još uvijeg živi duh Adolfa Hitlera.

ODGOVORITE
Name

Малчик

26.04.2015 16:12

Највећу цијену су платили Руси . Руса је страдало скоро колико свих осталих заједно у Европи , укључујући и Јевреје . Пољаци су били само покорени , пољски Жидови са друге стране ... Католичка Европа је најгеноциднија творевина која је икада постојала у историји људског рода .

Name

Da imaju

26.04.2015 15:13

Imaju, ali gledaj po kom pitanju imaju iste stavove.

ODGOVORITE
Name

Md

26.04.2015 15:32

I jedni i drugi mrze Ruse i jedni i drugi su fasisti,u Drugom svjetskom ratu Jevreji su platili ceh, a ne katolici Poljaci.

ODGOVORITE
Name

zero

26.04.2015 16:49

Poljake je Hitler gazio 4 godine, a Rusi 35..

ODGOVORITE
Name

Boki

26.04.2015 17:27

Eto kako Nijemci priznaju da nikad nisu odustali od Hitlera, politicari to ne mogu javno reci, ali ispod zita tu istu politiku sprovoditi mogu.

ODGOVORITE