Полиција је одлучила да се 148. Дерби одигра!

Полиција донела одлуку да постоје услови да се 148. "вечити дерби" одигра упркос великим инцидентима који су му претходили.

Фудбал 26.04.2015 | 17:20
Полиција је одлучила да се 148. Дерби одигра!

Када је судија Милорад Мажић повукао фудбалере Црвене звезде и Партизана са терена због инцидената на источној и северној трибини стадиона Рајко Митић уочи 148. "вечитог дербија", многи су помислили да се утакмица неће играти.

Нереди су трајали и трајали, а полиција је успела да успостави контролу тек после више од пола сата хаоса. Играчи су се потом вратили на терен и утакмица је почела, а завршена је без голова.

Комесар за безбедност Фудбалског савеза Србије, Миливој Мирков, сматра да меч није требало да се игра после свега што се догађало на трибинама.

"Докле да гледам све ово? Био сам један од оних који су инсистирали да меч не почне, због свега што се дешавало на трибинама. Ипак, полиција доноси коначну одлуку, а она је одлучила да постоје услови за меч. Мислим да једном треба да се прекине и да се схвати да ће и убудуће бити овако. Само тако можемо да научимо и да спречимо да се овакве ствари понављају", изјавио је Мирков, а преноси Ало.

Слично је рекао и директор Суперлиге, Владимир Булатовић.

"Све је било у рукама полиције и њихове процене. Они су имали кризни штаб и на крају донели одлуку да утакмица може да се игра. На терену је, срећом, све било чисто и јасно".

Булатовић, преносе Вечерње новости, најавио да Црвену звезду, као организатора утакмице, чека казна.

"Организација меча је била слаба. Чекам прво извештаје свих делегата, па ће се покренути дисциплински поступци. Казне већ знате у ком опсегу могу да се крећу, имамо наше правилнике па ћемо их примењивати".

Директор лиге каже да се, нажалост, превише често више води рачуна о безбедности уместо о фудбалу.

"Никако да се бавимо фудбалом и квалитетом игре. Фокус је на безбедности и сваког пута размишљамо да ли ће неко да страда. Ми који водимо такмичење немамо изобра, не можемо да утичемо на неке ствари. Морамо да координирамо са полицијом у сваком моменту. Нажалост, налазимо се у окружењу где се све лиге играју на сличан начин, боре се са сличним проблемима".

Коментари / 0

Оставите коментар