Policija je odlučila da se 148. Derbi odigra!

Policija donela odluku da postoje uslovi da se 148. "večiti derbi" odigra uprkos velikim incidentima koji su mu prethodili.

Fudbal 26.04.2015 | 17:20
Policija je odlučila da se 148. Derbi odigra!

Kada je sudija Milorad Mažić povukao fudbalere Crvene zvezde i Partizana sa terena zbog incidenata na istočnoj i severnoj tribini stadiona Rajko Mitić uoči 148. "večitog derbija", mnogi su pomislili da se utakmica neće igrati.

Neredi su trajali i trajali, a policija je uspela da uspostavi kontrolu tek posle više od pola sata haosa. Igrači su se potom vratili na teren i utakmica je počela, a završena je bez golova.

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije, Milivoj Mirkov, smatra da meč nije trebalo da se igra posle svega što se događalo na tribinama.

"Dokle da gledam sve ovo? Bio sam jedan od onih koji su insistirali da meč ne počne, zbog svega što se dešavalo na tribinama. Ipak, policija donosi konačnu odluku, a ona je odlučila da postoje uslovi za meč. Mislim da jednom treba da se prekine i da se shvati da će i ubuduće biti ovako. Samo tako možemo da naučimo i da sprečimo da se ovakve stvari ponavljaju", izjavio je Mirkov, a prenosi Alo.

Slično je rekao i direktor Superlige, Vladimir Bulatović.

"Sve je bilo u rukama policije i njihove procene. Oni su imali krizni štab i na kraju doneli odluku da utakmica može da se igra. Na terenu je, srećom, sve bilo čisto i jasno".

Bulatović, prenose Večernje novosti, najavio da Crvenu zvezdu, kao organizatora utakmice, čeka kazna.

"Organizacija meča je bila slaba. Čekam prvo izveštaje svih delegata, pa će se pokrenuti disciplinski postupci. Kazne već znate u kom opsegu mogu da se kreću, imamo naše pravilnike pa ćemo ih primenjivati".

Direktor lige kaže da se, nažalost, previše često više vodi računa o bezbednosti umesto o fudbalu.

"Nikako da se bavimo fudbalom i kvalitetom igre. Fokus je na bezbednosti i svakog puta razmišljamo da li će neko da strada. Mi koji vodimo takmičenje nemamo izobra, ne možemo da utičemo na neke stvari. Moramo da koordiniramo sa policijom u svakom momentu. Nažalost, nalazimo se u okruženju gde se sve lige igraju na sličan način, bore se sa sličnim problemima".

Komentari / 0

Ostavite komentar