Синови убили мајке

Стравични злочини у једном дану, у Врању и у Црној Бари код Богатића. Предраг Јовић (23), узоран студент, Славицу (50) тукао све до смрти. Зоран Исаковић (47) после свађе буквално измасакрирао Смиљану (80)

Србија 26.04.2015 | 10:01
Синови убили мајке

Нове породичне трагедије потресле су јуче Србију. На два краја земље, у Врању и селу Црна Бара код Богатића, синови су батинали мајке до смрти! Шта је натерало Предрага Јовића (23) да у петак увече убије Славицу Јовић (50), односно Зорана Исаковића (47) да јуче у зору пресуди Смиљани Исаковић (80) засад је тајна.

Врањанац Предраг Јовић мајку Славицу убио је, у породичном дому, после чега се забарикадирао у кући, одакле је полиција неколико сати покушавала да га изведе. Стравичан злочин у Улици Максима Горког оставио је све без речи, па нико не зна шта је узорног младића, студента Више школе, натерало да дигне руку на мајку.

Тело у локви крви пронашао је Славичин муж Слободан када се у вечерњим сатима вратио с посла. Њега је изненадила закључана кућа.

"Звао сам Славицу на мобилни, није се јављала, па ми је било чудно, јер је увек одговарала на позиве. Забринуо сам се и за сина, јер сам чуо да је у комшилуку била нека туча и на крају сам обио врата и затекао стравичан призор у кући. Славица је крвава лежала у купатилу, део тела јој је био испод каде, руке су јој биле хладне, било је страшно" - прича Славичин муж, Слободан Јовић.

Он додаје да му је свашта прошло кроз главу, чак и да му је неко бануо у кућу и убио жену и сина.

У агонији погледао је по кући и видео трагове крви и у дневној соби. Потражио је, каже, сина и схвати да се закључао у соби. Убрзо му је било јасно да је он починио овај злочин.

Полиција је успела да ухапси Предрага Јовића и извуче га из собе у којој се крио. Соба је остала у хаосу и отац претпоставља да је он у бесу све полупао.

Убица је пре злочина претукао Предрага Митића

Пет полицајаца није могло да га изведе из куће, отимао се и викао. Какав је то бес у њему није ми јасно, никада га није показивао. Био је добро дете, учио је и слушао, са мајком је имао бољи однос него са мном - каже Слободан и додаје да је он за њега мртав и да више не постоји кад је могао овако нешто да уради.

Славица је радила у “Симпу”, а Слободан је запослен у једној приватној фирми. Имају и две ћерке - једна је удата у Београду, а друга живи у Врању. Комшије су јуче у неверици гледале ка кући Јовића и збуњено препричавале трагедију која се догодила у петак предвече. Многи кажу да је Предраг сав крвав улетео у двориште куће, али да је претходно насрнуо на комшију, а власника суседне продавнице претукао.

"Стајао сам испред продавнице и он је трчао ка мени, узео је неки камен и казао да ће ми разбити продавницу. Покушао сам да га смирим, знам дечка, никада није био агресиван. Међутим, он је улетео у продавницу, почео да руши рафове и све да баца, ухватио сам га за рамена у намери да га смирим, али ме је он снажно ударио главом и отрчао ка кући" - прича власник продавнице Предраг Митић.

Предраг Јовић / Славица Јовић /

Неколико часова после страшног злочина у Врању, Зоран Исаковић (47), јуче пред зору, са више удраца мотком по глави и телу усмртио је своју 80-годишњу мајку Смиљану. Злочин се догодио у Црној Бари код Богатића у њиховој породичној кући, где су живели сами, а син је, како незванично сазнајемо, већ дуже времена имао психичких проблема.

Злочину је претходила свађа између мајке и Зорана, а да се нешто необично дешава пријавиле су комшије. Убрзо је стигла полиција, па затим и Хитна помоћ, међутим, наишли су на језив призор - старица је на поду лежала смрскане главе, па су лекари само могли да констатују смрт.

"Била је сва изубијана, а сина смо затекли у суседној соби" - каже извор нашег листа из истраге. "Изгледао је као одузет и као да баш и није потпуно свестан шта је, у ствари, урадио."

Исаковић је одмах ухапшен и одведен у притвор у Шапцу. Окружно јавно тужилаштво у овом граду је наложило обдукцију Смиљаниног тела, а део истраге свакако ће бити и психичко стање сина.

Кућа у којој је Зоран убио Смиљану у Црној Бари

Комшије у селу сећају се да је пре петнаестак година Зоран био најбољи фудбалер, али да је одједном постао “чудан”. Говоре и да је имао несрећно детињство које је “кумовало” истом таквом животу, па, можда и овој трагедији.

"Незапамћено је у Црној Бари да је син убио мајку. Зоран је имао оца алкохоличара који је малтретирао њега и сестру, иначе, удату ту у селу. Као мали, више је спавао по туђим кућама него код своје" - каже мештанин који не жели да му се помиње име.

Осумњичени за убиство мајке требало би да буде саслушан у Окружном тужилаштву у Шапцу, али, према најавама, истражни органи неће износити детаље случаја због његовог општег стања. Иначе, Зорана је јуче, у току дана, према нашим сазнањима, требало да посети психијатар.

Ни мрава није згазио?!

О Предрагу у комшилуку, апсурдно, сви имају само речи хвале. Кажу да је био добро и културно дете, узоран младић који не би ни мрава згазио.

У полицији су саопштили да је несрећна жена преминула од повреда које су јој нанете рукама и ногама, а Предрагу је одређено полицијско задржавање, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен заменику тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Врању.

"Жута минута"

Зорана од дечачких дана зову Сија. Његова породична кућа налази се у суседном Бановом Броду.

У селу никада није правио проблеме, нити се агресивно понашао, тако да људи тамо слежу раменима и тужно констатују да му је “дошла жута минута”.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоран

26.04.2015 08:19

Све су то нерадници и дзабаљебароси којима родитељи дају црно иза ноктију да би они имали скупе телефоне гардеробу кола и на крају и кад им и то није доста дизу руке на њих. Погледајте само колико силеџија јуче на дербију све у затвор по неколико година и на тежак рад па ћете видети како ће се преваспитати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разлог

26.04.2015 09:13

Ништа то није "одједном"!Кад се буде прочепркало доћи ће се до правих разлога, а то је психопатски или психички!Само су то средине које не умеју, или неће да виде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зузу

26.04.2015 09:15

Треба увест закон као сто је Тито имао. Радна акција, па сву багру истјерат на путеве канале и пруге да уредују и посумљавају земљиста и да писнут не смију па би та багра досла себи сад само дрогерасе и пијанице и проститутке хранимо и сколујемо да би нас на крају убијали. Ово је тек поцетак ста це све бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

26.04.2015 18:27

Никако да схватим да неко мозе убити своју мајку која га је носила у стомаку девет мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ