Sinovi ubili majke

Stravični zločini u jednom danu, u Vranju i u Crnoj Bari kod Bogatića. Predrag Jović (23), uzoran student, Slavicu (50) tukao sve do smrti. Zoran Isaković (47) posle svađe bukvalno izmasakrirao Smiljanu (80)

Srbija 26.04.2015 | 10:01
Sinovi ubili majke

Nove porodične tragedije potresle su juče Srbiju. Na dva kraja zemlje, u Vranju i selu Crna Bara kod Bogatića, sinovi su batinali majke do smrti! Šta je nateralo Predraga Jovića (23) da u petak uveče ubije Slavicu Jović (50), odnosno Zorana Isakovića (47) da juče u zoru presudi Smiljani Isaković (80) zasad je tajna.

Vranjanac Predrag Jović majku Slavicu ubio je, u porodičnom domu, posle čega se zabarikadirao u kući, odakle je policija nekoliko sati pokušavala da ga izvede. Stravičan zločin u Ulici Maksima Gorkog ostavio je sve bez reči, pa niko ne zna šta je uzornog mladića, studenta Više škole, nateralo da digne ruku na majku.

Telo u lokvi krvi pronašao je Slavičin muž Slobodan kada se u večernjim satima vratio s posla. Njega je iznenadila zaključana kuća.

"Zvao sam Slavicu na mobilni, nije se javljala, pa mi je bilo čudno, jer je uvek odgovarala na pozive. Zabrinuo sam se i za sina, jer sam čuo da je u komšiluku bila neka tuča i na kraju sam obio vrata i zatekao stravičan prizor u kući. Slavica je krvava ležala u kupatilu, deo tela joj je bio ispod kade, ruke su joj bile hladne, bilo je strašno" - priča Slavičin muž, Slobodan Jović.

On dodaje da mu je svašta prošlo kroz glavu, čak i da mu je neko banuo u kuću i ubio ženu i sina.

U agoniji pogledao je po kući i video tragove krvi i u dnevnoj sobi. Potražio je, kaže, sina i shvati da se zaključao u sobi. Ubrzo mu je bilo jasno da je on počinio ovaj zločin.

Policija je uspela da uhapsi Predraga Jovića i izvuče ga iz sobe u kojoj se krio. Soba je ostala u haosu i otac pretpostavlja da je on u besu sve polupao.

Ubica je pre zločina pretukao Predraga Mitića

Pet policajaca nije moglo da ga izvede iz kuće, otimao se i vikao. Kakav je to bes u njemu nije mi jasno, nikada ga nije pokazivao. Bio je dobro dete, učio je i slušao, sa majkom je imao bolji odnos nego sa mnom - kaže Slobodan i dodaje da je on za njega mrtav i da više ne postoji kad je mogao ovako nešto da uradi.

Slavica je radila u “Simpu”, a Slobodan je zaposlen u jednoj privatnoj firmi. Imaju i dve ćerke - jedna je udata u Beogradu, a druga živi u Vranju. Komšije su juče u neverici gledale ka kući Jovića i zbunjeno prepričavale tragediju koja se dogodila u petak predveče. Mnogi kažu da je Predrag sav krvav uleteo u dvorište kuće, ali da je prethodno nasrnuo na komšiju, a vlasnika susedne prodavnice pretukao.

"Stajao sam ispred prodavnice i on je trčao ka meni, uzeo je neki kamen i kazao da će mi razbiti prodavnicu. Pokušao sam da ga smirim, znam dečka, nikada nije bio agresivan. Međutim, on je uleteo u prodavnicu, počeo da ruši rafove i sve da baca, uhvatio sam ga za ramena u nameri da ga smirim, ali me je on snažno udario glavom i otrčao ka kući" - priča vlasnik prodavnice Predrag Mitić.

Predrag Jović / Slavica Jović /

Nekoliko časova posle strašnog zločina u Vranju, Zoran Isaković (47), juče pred zoru, sa više udraca motkom po glavi i telu usmrtio je svoju 80-godišnju majku Smiljanu. Zločin se dogodio u Crnoj Bari kod Bogatića u njihovoj porodičnoj kući, gde su živeli sami, a sin je, kako nezvanično saznajemo, već duže vremena imao psihičkih problema.

Zločinu je prethodila svađa između majke i Zorana, a da se nešto neobično dešava prijavile su komšije. Ubrzo je stigla policija, pa zatim i Hitna pomoć, međutim, naišli su na jeziv prizor - starica je na podu ležala smrskane glave, pa su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

"Bila je sva izubijana, a sina smo zatekli u susednoj sobi" - kaže izvor našeg lista iz istrage. "Izgledao je kao oduzet i kao da baš i nije potpuno svestan šta je, u stvari, uradio."

Isaković je odmah uhapšen i odveden u pritvor u Šapcu. Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu je naložilo obdukciju Smiljaninog tela, a deo istrage svakako će biti i psihičko stanje sina.

Kuća u kojoj je Zoran ubio Smiljanu u Crnoj Bari

Komšije u selu sećaju se da je pre petnaestak godina Zoran bio najbolji fudbaler, ali da je odjednom postao “čudan”. Govore i da je imao nesrećno detinjstvo koje je “kumovalo” istom takvom životu, pa, možda i ovoj tragediji.

"Nezapamćeno je u Crnoj Bari da je sin ubio majku. Zoran je imao oca alkoholičara koji je maltretirao njega i sestru, inače, udatu tu u selu. Kao mali, više je spavao po tuđim kućama nego kod svoje" - kaže meštanin koji ne želi da mu se pominje ime.

Osumnjičeni za ubistvo majke trebalo bi da bude saslušan u Okružnom tužilaštvu u Šapcu, ali, prema najavama, istražni organi neće iznositi detalje slučaja zbog njegovog opšteg stanja. Inače, Zorana je juče, u toku dana, prema našim saznanjima, trebalo da poseti psihijatar.

Ni mrava nije zgazio?!

O Predragu u komšiluku, apsurdno, svi imaju samo reči hvale. Kažu da je bio dobro i kulturno dete, uzoran mladić koji ne bi ni mrava zgazio.

U policiji su saopštili da je nesrećna žena preminula od povreda koje su joj nanete rukama i nogama, a Predragu je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden zameniku tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

"Žuta minuta"

Zorana od dečačkih dana zovu Sija. Njegova porodična kuća nalazi se u susednom Banovom Brodu.

U selu nikada nije pravio probleme, niti se agresivno ponašao, tako da ljudi tamo sležu ramenima i tužno konstatuju da mu je “došla žuta minuta”.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoran

26.04.2015 08:19

Sve su to neradnici i dzabaljebarosi kojima roditelji daju crno iza noktiju da bi oni imali skupe telefone garderobu kola i na kraju i kad im i to nije dosta dizu ruke na njih. Pogledajte samo koliko siledžija juče na derbiju sve u zatvor po nekoliko godina i na težak rad pa ćete videti kako će se prevaspitati.

ODGOVORITE
Name

Razlog

26.04.2015 09:13

Ništa to nije "odjednom"!Kad se bude pročeprkalo doći će se do pravih razloga, a to je psihopatski ili psihički!Samo su to sredine koje ne umeju, ili neće da vide!

ODGOVORITE
Name

zuzu

26.04.2015 09:15

Treba uvest zakon kao sto je Tito imao. Radna akcija, pa svu bagru istjerat na puteve kanale i pruge da ureduju i posumljavaju zemljista i da pisnut ne smiju pa bi ta bagra dosla sebi sad samo drogerase i pijanice i prostitutke hranimo i skolujemo da bi nas na kraju ubijali. Ovo je tek pocetak sta ce sve biti.

ODGOVORITE
Name

Suzuki

26.04.2015 18:27

Nikako da shvatim da neko moze ubiti svoju majku koja ga je nosila u stomaku devet mjeseci.

ODGOVORITE