Видео: Ужасна увертира 148. Дербија!!!

Вечити 148. дерби између Црвене звезде и Партизана није ни почео, а на трибинама стадиона ’Рајко Митић’ догодили су се инциденти.

Фудбал 26.04.2015 | 11:40
Видео: Ужасна увертира 148. Дербија!!!

Сукоби су се догодили на источној и северној трибини нашег највећег стадиона, па је морала да интервенише и жандармерија коју су столицама засуле присталице домаћих..

Тек после више од 20 минута органи реда кренули су у 'контраофанзиву' и успели да сузбију присутне на северу.

Репортер телевизије Прва јавио је у директном преносу да је навијачка група Партизана "забрањени" покушала испред улаза на источну трбину да пробије кордон полиције и сукоби се са навијачима ривалске екипе, али у томе је тек успела по уласку на стадион.

После тога дошло је до напада "делија" на жандармерију који је трајао више од 20 минута.

Репрезентативни Независни синдикат полиције (НСП) саопштио је да је током одигравања 148. вечитог дербија између фудбалера Црвене звезде и Партизана, повређено најмање 35 припадника полиције и Жандармерије, због чега најоштрије осуђује дивљање хулигана.

Само пуком срећом и правовременом реакцијом ангажованих припадника МУП-а, током данашњих нереда у Београду, није било људских жртава. Међутим, поражавајућа је чињеница да се данас, осам година касније, поновила готово идентична сцена оној када је навијач Урош Мишић бакљом запалио припадника Жандармерије - наводи се у саопштењу НСП.

Синдикат напомиње да је, између осталог, један полицајац задобио опекотине по лицу, док је други задобио два убога ножем у руку.

- Као и данас када су нападнути у сред своје државе, припадници полиције и Жандармерије и даље ће часно обављати свој посао и обезбеђиваће све јавне скупове, како би грађани и имовина били заштићени управо од хулигана. Међутим, поставља се питање да ли из досадашњег искуства ништа нисмо научили али и да ли неко заиста треба да изгуби живот да би се изгредницима озбиљно стало на пут? - каже Велимир Лукић, председавајући председништва НСП.

Он је позвао све надлежне институције, а пре свих судове и тужилаштва, да "адекватним казнама пошаљу поруку хулиганима да немају подршку државе".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоран

26.04.2015 10:15

У овом слуцају треба полицији дати потпуно одријесене руке па цак и да убијају јер ти монструми нису досли због спорта него да избаце своје фрустрације

ОДГОВОРИТЕ