Video: Užasna uvertira 148. Derbija!!!

Večiti 148. derbi između Crvene zvezde i Partizana nije ni počeo, a na tribinama stadiona ’Rajko Mitić’ dogodili su se incidenti.

Fudbal 26.04.2015 | 11:40
Video: Užasna uvertira 148. Derbija!!!

Sukobi su se dogodili na istočnoj i severnoj tribini našeg najvećeg stadiona, pa je morala da interveniše i žandarmerija koju su stolicama zasule pristalice domaćih..

Tek posle više od 20 minuta organi reda krenuli su u 'kontraofanzivu' i uspeli da suzbiju prisutne na severu.

Reporter televizije Prva javio je u direktnom prenosu da je navijačka grupa Partizana "zabranjeni" pokušala ispred ulaza na istočnu trbinu da probije kordon policije i sukobi se sa navijačima rivalske ekipe, ali u tome je tek uspela po ulasku na stadion.

Posle toga došlo je do napada "delija" na žandarmeriju koji je trajao više od 20 minuta.

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije (NSP) saopštio je da je tokom odigravanja 148. večitog derbija između fudbalera Crvene zvezde i Partizana, povređeno najmanje 35 pripadnika policije i Žandarmerije, zbog čega najoštrije osuđuje divljanje huligana.

Samo pukom srećom i pravovremenom reakcijom angažovanih pripadnika MUP-a, tokom današnjih nereda u Beogradu, nije bilo ljudskih žrtava. Međutim, poražavajuća je činjenica da se danas, osam godina kasnije, ponovila gotovo identična scena onoj kada je navijač Uroš Mišić bakljom zapalio pripadnika Žandarmerije - navodi se u saopštenju NSP.

Sindikat napominje da je, između ostalog, jedan policajac zadobio opekotine po licu, dok je drugi zadobio dva uboga nožem u ruku.

- Kao i danas kada su napadnuti u sred svoje države, pripadnici policije i Žandarmerije i dalje će časno obavljati svoj posao i obezbeđivaće sve javne skupove, kako bi građani i imovina bili zaštićeni upravo od huligana. Međutim, postavlja se pitanje da li iz dosadašnjeg iskustva ništa nismo naučili ali i da li neko zaista treba da izgubi život da bi se izgrednicima ozbiljno stalo na put? - kaže Velimir Lukić, predsedavajući predsedništva NSP.

On je pozvao sve nadležne institucije, a pre svih sudove i tužilaštva, da "adekvatnim kaznama pošalju poruku huliganima da nemaju podršku države".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoran

26.04.2015 10:15

U ovom slucaju treba policiji dati potpuno odrijesene ruke pa cak i da ubijaju jer ti monstrumi nisu dosli zbog sporta nego da izbace svoje frustracije

ODGOVORITE