Јавили се алпинисти! Избегли смо лавину

Један од чланова српске експедиције у Непалу Драган Јововић, потврдио је да су алпинисти на сигурном и да нема потребе за паником.

Свијет 25.04.2015 | 15:56
Јавили се алпинисти! Избегли смо лавину

- Сви смо добро, била је једна лавина на пар стотина метара од нас. Срећом, у том тренутку тамо није било никога. Не брините, сви смо сигурни у базном кампу на Анапурни – каже Драган Јововић.

Он је додао да укупно има 28 срспких алпиниста и да су на сигурном сви.

Амбасадор Србије у Индији Владан Марић изјавио је данас, поводом катастрофалног земљотреса који је погодио Непал, да је добио информације од две групе српских грађана у Непалу да су живи и здрави.

Марић је разговарао телефоном са Марином Стабољевић у Катамандуу и навео да је у Непалу и део групе која се ту налази у организацији туристичке агенције “Џангл травел”.

У тој групи су још наши држављани Милорад Мајкић, Вукас Бојковић, Слађана Ðорђевић и Јован Андријашевић. Они нису са Марином, налазе се ван Катмандуа и сви су добро и настављају даље, ка једном месту где је иначе требало да иду, рекао је Марић Радио Београду.

Он је навео да се у тој групи налази и доста хрватских држављана и да су сви живи и здрави.

Према његовим речима, у Катмандуу се налази и српска џављанка Драгана Којић која тамо живи и ради са супругом и сином и сви су добро.

За још шест људи настојимо да добијемо информације, казао је Марић.

(Телеграф)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мирко x

25.04.2015 19:16

Не знам ни куд су исли на оваквој кризи

ОДГОВОРИТЕ