Javili se alpinisti! Izbegli smo lavinu

Jedan od članova srpske ekspedicije u Nepalu Dragan Jovović, potvrdio je da su alpinisti na sigurnom i da nema potrebe za panikom.

Svijet 25.04.2015 | 15:56
Javili se alpinisti! Izbegli smo lavinu

- Svi smo dobro, bila je jedna lavina na par stotina metara od nas. Srećom, u tom trenutku tamo nije bilo nikoga. Ne brinite, svi smo sigurni u baznom kampu na Anapurni – kaže Dragan Jovović.

On je dodao da ukupno ima 28 srspkih alpinista i da su na sigurnom svi.

Ambasador Srbije u Indiji Vladan Marić izjavio je danas, povodom katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Nepal, da je dobio informacije od dve grupe srpskih građana u Nepalu da su živi i zdravi.

Marić je razgovarao telefonom sa Marinom Staboljević u Katamanduu i naveo da je u Nepalu i deo grupe koja se tu nalazi u organizaciji turističke agencije “Džangl travel”.

U toj grupi su još naši državljani Milorad Majkić, Vukas Bojković, Slađana Ðorđević i Jovan Andrijašević. Oni nisu sa Marinom, nalaze se van Katmandua i svi su dobro i nastavljaju dalje, ka jednom mestu gde je inače trebalo da idu, rekao je Marić Radio Beogradu.

On je naveo da se u toj grupi nalazi i dosta hrvatskih državljana i da su svi živi i zdravi.

Prema njegovim rečima, u Katmanduu se nalazi i srpska džavljanka Dragana Kojić koja tamo živi i radi sa suprugom i sinom i svi su dobro.

Za još šest ljudi nastojimo da dobijemo informacije, kazao je Marić.

(Telegraf)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mirko x

25.04.2015 19:16

Ne znam ni kud su isli na ovakvoj krizi

ODGOVORITE