Бањалука шампион спортског туризма

Граду Бањалука уручена је међународна туристичка награда "Златни туристички оскар за спортски туризам југоисточне Европе", као шампиону спортског туризма у југоисточној Европи.

Република Српска 25.04.2015 | 14:25
Бањалука шампион спортског туризма

Награду Међународног центра за развој туризма и угоститељства "САЦЕН интернешнел" примио је директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашин на свечаности уприличеној у београдској Скадарлији, испред куће Ђуре Јакшића.

Барашин је изјавио Срни да је град Бањалука и ове године, захваљујући оцјени туристичке патроле САЦЕН-а, добила ово високо туристичко признање шампиона спортског туризма.

"Бањалука је деценијама град спорта, град младих, а уложена средства и напори да се изгради спортска инфраструктура омогућили су да организујемо и највеће свјетске и европске спортске манифестације", рекао је Барашин, наводећи да се та инфраструктура користи и за туристичке сврхе.

Према његовим ријечима, спорт и туризам у Бањалуци представљају заједничку вриједност и захваљујући тој спрези, природним и друштвеним претпоставкама и значајним улагањима, она је и водећа дестинација у авантуристичком туризму у региону.

"Ова награда, прије свега, обавезује нас који се бавимо туризмом да даље унапређујемо туристичу понуду, а сигурно је да ће привући још већи број туриста у Бањалуку, да дођу и они који до сада нису били", додао је Барашин.

Он је рекао да је задовољан регионалним повезивањем Бањалуке у области туризма и да тај процес постаје све квалитетнији и све више привлачи пажњу страних туриста у регион.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

савјет

25.04.2015 12:57

Маните се спортског туризма, вратите се кућама, орите њиве, сијте кромпир и садите купус, а држите и покоју кокош, краву и овцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мазалица

25.04.2015 13:00

Бањалука није град спорта,фудбалски и косаркаски клубови Борац су пре гасењем,у Бањалуцке хотеле и хостеле све скупа мозда мозе да се смијести 8 аутобуса гостију.За град од 220.000 Људи мало.Барасин се кити тудјим перијем као увјек.Ту награду заслузују Рафтинг клубови у Бл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја мали

25.04.2015 13:36

А ти све знас?!!