Banjaluka šampion sportskog turizma

Gradu Banjaluka uručena je međunarodna turistička nagrada "Zlatni turistički oskar za sportski turizam jugoistočne Evrope", kao šampionu sportskog turizma u jugoistočnoj Evropi.

Republika Srpska 25.04.2015 | 14:25
Banjaluka šampion sportskog turizma

Nagradu Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva "SACEN internešnel" primio je direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin na svečanosti upriličenoj u beogradskoj Skadarliji, ispred kuće Đure Jakšića.

Barašin je izjavio Srni da je grad Banjaluka i ove godine, zahvaljujući ocjeni turističke patrole SACEN-a, dobila ovo visoko turističko priznanje šampiona sportskog turizma.

"Banjaluka je decenijama grad sporta, grad mladih, a uložena sredstva i napori da se izgradi sportska infrastruktura omogućili su da organizujemo i najveće svjetske i evropske sportske manifestacije", rekao je Barašin, navodeći da se ta infrastruktura koristi i za turističke svrhe.

Prema njegovim riječima, sport i turizam u Banjaluci predstavljaju zajedničku vrijednost i zahvaljujući toj sprezi, prirodnim i društvenim pretpostavkama i značajnim ulaganjima, ona je i vodeća destinacija u avanturističkom turizmu u regionu.

"Ova nagrada, prije svega, obavezuje nas koji se bavimo turizmom da dalje unapređujemo turističu ponudu, a sigurno je da će privući još veći broj turista u Banjaluku, da dođu i oni koji do sada nisu bili", dodao je Barašin.

On je rekao da je zadovoljan regionalnim povezivanjem Banjaluke u oblasti turizma i da taj proces postaje sve kvalitetniji i sve više privlači pažnju stranih turista u region.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

savjet

25.04.2015 12:57

Manite se sportskog turizma, vratite se kućama, orite njive, sijte krompir i sadite kupus, a držite i pokoju kokoš, kravu i ovcu.

ODGOVORITE
Name

Mazalica

25.04.2015 13:00

Banjaluka nije grad sporta,fudbalski i kosarkaski klubovi Borac su pre gasenjem,u Banjalucke hotele i hostele sve skupa mozda moze da se smijesti 8 autobusa gostiju.Za grad od 220.000 Ljudi malo.Barasin se kiti tudjim perijem kao uvjek.Tu nagradu zasluzuju Rafting klubovi u Bl.

ODGOVORITE
Name

Baja mali

25.04.2015 13:36

A ti sve znas?!!