''Игре престола'' - Црно или Црвено...?!

Водећи Партизан жели макар да сачува вишак од пет бодова у односу на званичног првака Црвену звезду, којој одговара само победа.

Фудбал 25.04.2015 | 16:40
''Игре престола'' - Црно или Црвено...?!

Свака част Арсеналу и Челсију, актерима дербија недеље у Европи, али ривалитет између лондонских богаташа не може да се мери с оним који влада на београдском Топчидерском брду. Црвена звезда и Партизан, најтрофејнији и најпопуларнији српски фудбалски клубови од 18 сати 148. пут састаће се у борби за првенствене бодове. Вечити дерби између вечитих кандидата за титулу долази нам седам кола пре краја Суперлиге у којем водећи црно-бели имају пет бодова предности над црвено-белима, који су актуелни „власници“ шампионског пехара.

Ситуација на табели вероватно ће одредити и дешавања на терену стадиона Рајко Митић, макар она почетна – Звезди је победа далеко потребнија, самим тим биће приморана на рискантнију, отворенију игру, док ће се Партизан, којем и нерешен резултат иде у прилог, определити за затворенију варијанту са појачаним везним редом и контранападима преко брзог Андрије Живковића. Наравно, тренер званичног првака Ненад Лалатовић неће наредити тоталну офанзиву зато што би могла да му се обије о главу – у досадашњем току сезоне црвено-бели ниједном нису дошли до победе када су први примили гол. Приличан проблем за Лалатовића је и то што лидер нашег првенства има знатно искуснији састав, сачињен од фудбалера који имају много тешких утакмица у ногама и који знају да одиграју на резултат.

После свега наведеног долазимо до закључка да дерби неће бити ефикасан – уосталом, 16 од минулих 20 окршаја комшија (рачунајући и куп) завршено је са 0-2 гола - као и да би због огромног значаја утакмице погодака (или макар једног) могло да буде тек у других 45 минута. Што се тиче исхода, давање савета је узалудно јер ће гро кладилаца да одабере клуб који му је на срцу. Ипак, благу предност дајемо такмичарски мотивисанијој Звезди која може да рачуна на громогласнију подршку са трибина, а то и те како зна да буде пресудно.

-------------------------------------------------------------
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН

Стадион Рајко Митић. Почетак: 18:00.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић - Цветковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић - Ковачевић Стојановић, Катаи, Лазовић - Паркер, Јовић. Тренер: Ненад Лалатовић.

ПАРТИЗАН: Ж. Живковић - Бандаловски, Балажиц, Б. Илић, Волков - Брашанац, Дринчић - С. Илић, Бабовић, А. Живковић - Грбић. Тренер: Зоран Милинковић.

----------------------------------------------------------------

ЗВЕЗДА НА +16

Више успеха у међусобним сусретима имала је Црвена звезда која је добила 60 од 147 лигашких мечева, наспрам 44 Партизанова (43 пута није било победника). Биланс на нашем највећем стадиону је 37-20-15 у корист црвено-белих, док је скор у Хумској на страни црно-белих (29-23-23).

Најубедљивију победу остварио је Партизан - 6. децембра 1953. славио је са 7:1 (3:1), а најчешћи резултат у њиховим дуелима био је 1:1 и виђен је на 21 утакмици.

Коментари / 0

Оставите коментар