Звездин тим за дерби...

Ковачевић хапси Бабовића, Ристић на клупи, Паркер за брзину! Лалатовић се одлучио да остане доследан формацији 4-1-4-1, али ће Звездина војска повремено бити постројена у систем 4-1-3-2.

Фудбал 25.04.2015 | 15:20
Звездин тим за дерби...

Нема много експериментисања! За најважнији меч сезоне тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић ослониће се на најјаче, или боље речено најспремније снаге. Мада је на званичној конференцији за медије рекао да нема проблема са повређеним играчима каменчић у ципели Звездиног стратега у припреми вечитог дербија представљала је недавна повреда Михаила Ристића која га је одвојила од терена десетак дана.

Одиграо је млади везиста пола сата против Вождовца, положио и тест оптерећења у пријатељској превери са ИМТ-ом, али због паузе која је дошла у невреме Михаило Ристић би, према последњим информацијама, 148. вечити дерби требало да почне са клупе за резерве. На позицији задњег везног појавиће се Александар Ковачевић, који би агресивношћу и брзином требало да лимитира учинак Партизанових везиста. Пре свих Стефана Бабовића и капитена Саше Илића. Размишљао је Лалатовић да Ристића упари са Стојановићем у централном делу маневера и да нај тај начин жртвује Паркера (Катаи би се у том случају померио на крило, а Јовић у сам шпиц).

Ипак, било би то превише тумбања у тренутку када Црвена звезда нема избор. Отуда ће као и у већини пролећних мечева срце Звездиног реда да чине Саша Стојановић и Александар Катаи. Бивши капитен Лазовић је сигуран на левом боку, док ће на супртној страни поново да дејствује Лука Јовића. Мада се чини да је суперталентовани нападач жртва тактике и чињеница да мора да прати супарничке бекове у офанзивним акцијама, Јовић је показао да осећа простор и на тој позицији. Тако је, уосталом, матирао голмане Борца и Вождовца. Видећемо како ће се омладински репрезентативац снаћи у двобојима са бугарским интернационалцем Иваном Бандаловским.

Наравно, Јовић би требало често да ротира позицију са Паркером, да добија помоћ репрезентативца Антигве и Барбуде који је у једном тренутку „висио“. Међутим, уз све мане које константо демонстрира Паркер је играч са изузетним брзинским способностима. Могао би то да потврди у дуелима са Балажицем и Бранком Илићем.... Вероватно је ту чињеницу у кори малог мозга имао Лалатовић приликом састављања, звездаши се надају, победничког пазла.

У одбрани дилема није ни било. Млади Вукашин Јовановић је одиграо последњих 180 првенствених минута, истиснувши из поставе Дарка Лазића (један од трагичара пораза у Новом Пазару). Младог Јовановића требало би да „бебиситује“ искусни Саво Павићевић и покаже да је достојан звања Звође Звездине одбране. Посебно, после нешто слабије партије у прошлом дербију.

Цветковић и Анђелковић су „зацемнтирани“ на бековским позицијама, као и Предраг Рајковић на гол црти. Остао је доследан Лалатовић формацији 4-1-4-1, уз констатацију да ће Звездина војска приликом Јовићевог уласка у средину бити постројана у систем 4-1-3-2. Да ли је то довољно да се сруши Партизан?

Коментари / 0

Оставите коментар