Zvezdin tim za derbi...

Kovačević hapsi Babovića, Ristić na klupi, Parker za brzinu! Lalatović se odlučio da ostane dosledan formaciji 4-1-4-1, ali će Zvezdina vojska povremeno biti postrojena u sistem 4-1-3-2.

Fudbal 25.04.2015 | 15:20
Zvezdin tim za derbi...

Nema mnogo eksperimentisanja! Za najvažniji meč sezone trener Crvene zvezde Nenad Lalatović osloniće se na najjače, ili bolje rečeno najspremnije snage. Mada je na zvaničnoj konferenciji za medije rekao da nema problema sa povređenim igračima kamenčić u cipeli Zvezdinog stratega u pripremi večitog derbija predstavljala je nedavna povreda Mihaila Ristića koja ga je odvojila od terena desetak dana.

Odigrao je mladi vezista pola sata protiv Voždovca, položio i test opterećenja u prijateljskoj preveri sa IMT-om, ali zbog pauze koja je došla u nevreme Mihailo Ristić bi, prema poslednjim informacijama, 148. večiti derbi trebalo da počne sa klupe za rezerve. Na poziciji zadnjeg veznog pojaviće se Aleksandar Kovačević, koji bi agresivnošću i brzinom trebalo da limitira učinak Partizanovih vezista. Pre svih Stefana Babovića i kapitena Saše Ilića. Razmišljao je Lalatović da Ristića upari sa Stojanovićem u centralnom delu manevera i da naj taj način žrtvuje Parkera (Katai bi se u tom slučaju pomerio na krilo, a Jović u sam špic).

Ipak, bilo bi to previše tumbanja u trenutku kada Crvena zvezda nema izbor. Otuda će kao i u većini prolećnih mečeva srce Zvezdinog reda da čine Saša Stojanović i Aleksandar Katai. Bivši kapiten Lazović je siguran na levom boku, dok će na suprtnoj strani ponovo da dejstvuje Luka Jovića. Mada se čini da je supertalentovani napadač žrtva taktike i činjenica da mora da prati suparničke bekove u ofanzivnim akcijama, Jović je pokazao da oseća prostor i na toj poziciji. Tako je, uostalom, matirao golmane Borca i Voždovca. Videćemo kako će se omladinski reprezentativac snaći u dvobojima sa bugarskim internacionalcem Ivanom Bandalovskim.

Naravno, Jović bi trebalo često da rotira poziciju sa Parkerom, da dobija pomoć reprezentativca Antigve i Barbude koji je u jednom trenutku „visio“. Međutim, uz sve mane koje konstanto demonstrira Parker je igrač sa izuzetnim brzinskim sposobnostima. Mogao bi to da potvrdi u duelima sa Balažicem i Brankom Ilićem.... Verovatno je tu činjenicu u kori malog mozga imao Lalatović prilikom sastavljanja, zvezdaši se nadaju, pobedničkog pazla.

U odbrani dilema nije ni bilo. Mladi Vukašin Jovanović je odigrao poslednjih 180 prvenstvenih minuta, istisnuvši iz postave Darka Lazića (jedan od tragičara poraza u Novom Pazaru). Mladog Jovanovića trebalo bi da „bebisituje“ iskusni Savo Pavićević i pokaže da je dostojan zvanja Zvođe Zvezdine odbrane. Posebno, posle nešto slabije partije u prošlom derbiju.

Cvetković i Anđelković su „zacemntirani“ na bekovskim pozicijama, kao i Predrag Rajković na gol crti. Ostao je dosledan Lalatović formaciji 4-1-4-1, uz konstataciju da će Zvezdina vojska prilikom Jovićevog ulaska u sredinu biti postrojana u sistem 4-1-3-2. Da li je to dovoljno da se sruši Partizan?

Komentari / 0

Ostavite komentar