Партизанов тим за дерби...

Четири дебитанта у формацији 4-1-4-1 и план како додати лопту Шапоњићу?! Милинковић почиње изузетно офанзивно, Дарку Брашанцу наменио двоструку улогу, Грбић, Саша Марковић и Нинковић улазе с клупе.

Фудбал 25.04.2015 | 15:00
Партизанов тим за дерби...

Све најбоље што има шаље Зоран Милинковић на терен Маракане. Без експеримената, без неочекиваних стартера, али и без промене формације која се, откако је сео на клупу Партизана показала добитном, нови шеф струке црно-белих спремио је екипу за коју верује да ће му донети три бода.

У њој, практично, нема изненађења, а податак да се од лакше повреде задње ложе експресно опоравио леви бек Владимир Волков свела је могућност рокада на минимум. То значи да ће лидер на табели у 148. вечитом дербију играти у следећем саставу:
Живко Живковић - Бандаловски, Балажиц, Б. Илић, Волков - Дринчић - Брашанац, А. Живковић, Бабовић, С. Илић - Шапоњић.

На први поглед офанзивна формација, са чак четворицом фудбалера нападачких карактеристика - Андријом Живковићем, Бабовићем, Сашом Илићем и Шапоњићем - међутим, иако је почетна замисао систем 4-1-4-1, он ће се током утакмице, у зависности од потребе модификовати у 4-2-3-1. У тој варијанти Брашанац ће имати задатак да заједно са Дринчићем игра повученије и успори игру Црвене звезде на средини терена.

Основна идеја Милинковића и његовог стручног штаба садржана је у већ поменутој транзвензали: Саша Илић - Бабовић - Андрија Живковић - Шапоњић. Уколико линије између њих буду функционисале и ако до Шапонића буду стизале лопте нови стратег биће у прилици да рачуна на тријумф. У супротном, мораће да мења. А досадашњи боравак на клупи Партизана упућује на закључак да ће прилику у завршном делу сусрета сигурно добити Немања Којић (у случају позитивног резултата уместо Ивана Шапоњића, а ако буде губио заједно са њим), док друга измена зависи од стања на семафору половином другог полувремена. Буду ли гости у предности готово је извесно да ће на терен дефанзивније оријентисани Саша Марковић, како би појачао блок, а ако буде морало да се јури вођство Црвене звезде прилику ће добити Петар Грбић. Трећу измену Милинковић ће сачувати за завршних 15 минута, међу кандидатима да уђу на терен су Никола Нинковић и Ненад Маринковић. Наравно, под условом да се неко не повреди.

У Партизановом тиму за 148. вечити дерби биће чак четворица дебитаната, тројица у одбрани. Живко Живковић браниће први пут у дресу Партизана против Црвене звезде после осам година чекања, репрезентативцима Бугарске и Словеније, Ивану Бандаловском и Грегору Балажицу, ово је ватрено крштење на Маракани, док премијерни сениорски сусрет против црвено-белих игра и Иван Шапоњић, чија је голгетерска форма (три гола на исто толико последњих мечева) најјачи адут Гробара.

И још нешто, скоро за антологију: у односу на претходни дерби Партизану ће имати седморицу рокада у првом тиму (тад играли Лукач, Вулићевић, Ћирковић, Станковић, Грбић, Лазовић и Шкулетић), као и новог тренера (Зоран Милинковић уместо Марка Николића).

Да ли са толико промена може до хет-трика победа над Звездом?

Коментари / 0

Оставите коментар