Partizanov tim za derbi...

Četiri debitanta u formaciji 4-1-4-1 i plan kako dodati loptu Šaponjiću?! Milinković počinje izuzetno ofanzivno, Darku Brašancu namenio dvostruku ulogu, Grbić, Saša Marković i Ninković ulaze s klupe.

Fudbal 25.04.2015 | 15:00
Partizanov tim za derbi...

Sve najbolje što ima šalje Zoran Milinković na teren Marakane. Bez eksperimenata, bez neočekivanih startera, ali i bez promene formacije koja se, otkako je seo na klupu Partizana pokazala dobitnom, novi šef struke crno-belih spremio je ekipu za koju veruje da će mu doneti tri boda.

U njoj, praktično, nema iznenađenja, a podatak da se od lakše povrede zadnje lože ekspresno oporavio levi bek Vladimir Volkov svela je mogućnost rokada na minimum. To znači da će lider na tabeli u 148. večitom derbiju igrati u sledećem sastavu:
Živko Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov - Drinčić - Brašanac, A. Živković, Babović, S. Ilić - Šaponjić.

Na prvi pogled ofanzivna formacija, sa čak četvoricom fudbalera napadačkih karakteristika - Andrijom Živkovićem, Babovićem, Sašom Ilićem i Šaponjićem - međutim, iako je početna zamisao sistem 4-1-4-1, on će se tokom utakmice, u zavisnosti od potrebe modifikovati u 4-2-3-1. U toj varijanti Brašanac će imati zadatak da zajedno sa Drinčićem igra povučenije i uspori igru Crvene zvezde na sredini terena.

Osnovna ideja Milinkovića i njegovog stručnog štaba sadržana je u već pomenutoj tranzvenzali: Saša Ilić - Babović - Andrija Živković - Šaponjić. Ukoliko linije između njih budu funkcionisale i ako do Šaponića budu stizale lopte novi strateg biće u prilici da računa na trijumf. U suprotnom, moraće da menja. A dosadašnji boravak na klupi Partizana upućuje na zaključak da će priliku u završnom delu susreta sigurno dobiti Nemanja Kojić (u slučaju pozitivnog rezultata umesto Ivana Šaponjića, a ako bude gubio zajedno sa njim), dok druga izmena zavisi od stanja na semaforu polovinom drugog poluvremena. Budu li gosti u prednosti gotovo je izvesno da će na teren defanzivnije orijentisani Saša Marković, kako bi pojačao blok, a ako bude moralo da se juri vođstvo Crvene zvezde priliku će dobiti Petar Grbić. Treću izmenu Milinković će sačuvati za završnih 15 minuta, među kandidatima da uđu na teren su Nikola Ninković i Nenad Marinković. Naravno, pod uslovom da se neko ne povredi.

U Partizanovom timu za 148. večiti derbi biće čak četvorica debitanata, trojica u odbrani. Živko Živković braniće prvi put u dresu Partizana protiv Crvene zvezde posle osam godina čekanja, reprezentativcima Bugarske i Slovenije, Ivanu Bandalovskom i Gregoru Balažicu, ovo je vatreno krštenje na Marakani, dok premijerni seniorski susret protiv crveno-belih igra i Ivan Šaponjić, čija je golgeterska forma (tri gola na isto toliko poslednjih mečeva) najjači adut Grobara.

I još nešto, skoro za antologiju: u odnosu na prethodni derbi Partizanu će imati sedmoricu rokada u prvom timu (tad igrali Lukač, Vulićević, Ćirković, Stanković, Grbić, Lazović i Škuletić), kao i novog trenera (Zoran Milinković umesto Marka Nikolića).

Da li sa toliko promena može do het-trika pobeda nad Zvezdom?

Komentari / 0

Ostavite komentar