Борци траже борачки додатак за све

Општинска борачка организација /ОБО/ Модрича затражиће од надлежних органа Борачке организације Републике Српске /БОРС/ и власти Републике Српске иницирање измјене закона којим би се обезбиједила већа права демобилисаним борцима, закључак је са сједнице Скупштине ове организације у Модричи.

Република Српска 25.04.2015 | 21:45
Борци траже борачки додатак за све

Чланови Скупштине су синоћ истакли да су демобилисани борци социјално најугроженија категорија борачке популације Републике Српске, због чега је затражена мјесечна исплата борачког додатка борцима прве и друге категорије.

Предсједник ове организације Милутин Врачевић рекао је да модрички борци траже да сви учесници одбрамбено-отаџбинског рата добију право на борачки додатак који би био сразмјеран времену проведеном у јединици.

Захтјев Скупштине је да се демобилисаним борцима прве категорије омогући бањско лијечење, здравствена заштита којом су обухваћени чланови породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

"На простору Модриче категорисано је око 5.000 бораца, од којих је 2.500 учлањено у општинску Борачку организацију", рекао је Врачевић и истакао да чланарину плаћа само 250 чланова.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

цувар цасти

25.04.2015 09:54

До 15 маја бит це достављена документација у вези нове категоризације,тако да они који су били 4 године у касарнама или позадинским јединицама неце моци бити борци прве и друге категорије. Тако це и млади борци класе 1993/1994 који су сада борци 4,5,6 категорије да буду борци прве или друге категорије,посебна пазња це се спровести на борцима који су били у извидјацко-диверзантским јединицама. Сто се тице додатка на мјесецном нивоу,сваки борац треба да добије борацки додатак а не само борци прве и друге категорије. Да поновимо,не мозе борац који је 4 године био у интерданско позадинским јединицама да буде борац прве и друге категорије,тако исто онај који је био спонзор или дезертер не мозе исто да буде борац прве или друге категорије. Поздрав свим борцима ВРС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавац

25.04.2015 10:20

Приједлог је реалан али по садасњим мјерилима вриједности неостварив.Сада далеко веца права имају сверцери и дезертери и цланови њихових породица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

25.04.2015 10:33

Урадити хитно ревизију бораца прве категорије И ето И за нас мјесецно борацки!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

25.04.2015 10:38

Пазите се да вам и та права не ускрате. Зато вам боље не чачкати мечку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

25.04.2015 11:06

Браво треба само истрајати и жестоко се борити за права бораца. Доста је више дезертера и шверцера који су се после и за вријеме рата обогатили па сада заузели руководне функције у јавним предузећима. Значи опет се богате, те купили дипломе, а кроје капу борцима који немају за хљеба.Те уштве под хитно избацити са добро плаћених радних мјеста а запослити борце. А за борачки додатак треба уцијенити власт, понављам уцијенити јер та булумента властодржаца једино тај језик разумије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

25.04.2015 15:04

Конацно и треба да се уради нова категоризација. У рату сам био у Сарајеву на првој ратној линији и породица ми је зивјела, само су нас дијелиле двије зграде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац 7.категорије

25.04.2015 15:26

Тако и треба, па макар ме опет изоставили. ПС: Ово 7.кат. је зато што је неки паметњаковић спалио евиденције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

25.04.2015 17:15

Док је ова мафија на власти нема ништа од категоризације. Видите да убијају у појам праве борце и инвалиде тако што нам одузимају права да се неби више нико жалио. Ја сам лично не кријући се на прошлој ревизији када су се папири са пријавама стављали у кутију да буду анонимни јавно рекао шта сам знао са сигурношћу. Замислите један крим инспектор пуца сам себи у ногу на почетку рата да неби ишао никуда сада је борац И категорије. Замислите младић био 2 мјесеца у рату, побјегне у Србију. Тамо добије добре батине са тешким тјелесним повредама и врати се овамо. Признају му р.в. инвалидност 80%, добије пензију и статус борца И категорије?! Најлицемјернији случај је да човјек који је у годинама и за којег нема тачне евиденције да ли је био или нијена пункту 15 дана "ујео" миш и да је добио мишију грозницу. Захваљући кћерки која ради на ВМА добија налаз и постаје РВИ И категорије са кућном његом. Дали су плац за изградњу куће који је продао!!!!!!!!! Чак га је пријавио сестрић који је пун гелера борац И категорије и РВИ 30%. Догодило се једино да је он пријавио сестрића !!!!!!!!!!!! Закључак: сва тројица су остала гдје су била (цјели град зна за њих) и појео вук магарца. Тако је лијепо причао онај лажов са наочарама да објасни како ће ревизија тећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

25.04.2015 19:57

Срамота је да борци Који Су имали 19 година И били Су у ВРС НЕ позадинци знају се вес И војна постс немају никаква права Као били две године а неки ликови били Кув Ари итеданти,позадинци или нису ни били имају статус борца прве категорије срамота И брука сви Су носили пуску И били у истом степену опасности И ризику.Сви требају да имају накнаду па нека је И кутија цигарета ал нека је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

25.04.2015 20:24

у каалиновику кепец тарзо главни борац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

27.04.2015 05:45

Не видим несто на овом порталу да се борци Добоја несто буне, хоце ли бити иста од тог писања.

ОДГОВОРИТЕ