Он је Севиљин нови јунак!

Палоп, Пуерта, Мбија... Бајке Андалузије добиле новог хероја! И сада Кевин Гамеиро чији погодак против Зенита није једини који је Севиља постигла у последњим тренуцима утакмице.

Фудбал 25.04.2015 | 14:40
Он је Севиљин нови јунак!

Три пута је Севиља долазила до полуфинала Лиги Европе. И сва три пута се пела на победничко постоље. Прво 2006, па одмах потом 2007. и на крају 2014. С тим да ту можда ту и не буде крај, јер Андалужани још испредају бајке, а свака од њих има нешто заједничко. Сваки од поменутих тријумфа је наиме дошао и као последица тврдоглавог јуришања ка циљу.

У сезони 2005/2006 је против Шалкеа у први план искочио сада већ покојни Антонио Пуерта који је у продужетку срушио Немце и повукао тим до финала у којем је после пенала савладан и Мидлсбро за први европски тријумф.

Већ наредне сезоне трибине Санчез Писхуана заволеле су Андреса Палопа, голмана који је после 2:2 у Севиљи, успео да у реваншу са Шахтјором у Доњецку погодио за продужетке у којем је његов тим стигао до још једног гола и пласмана у четвртфинале. Касније и до још једног пехара.

У сезони 2013/2014 на ТВ шпицама вртело се лице Стефана Мбије, који је после победе од 2:0 у Андалузији, постигао једини гол у реваншу са Валенсијом на Местаљи. Слепи мишеви су славили са 3:1, али је захваљујући поготку Мбије у 94. минут даље отишла Севиља.

И сада Гамеиро у 85. минуту против Зенита... Легенде трају...

Коментари / 0

Оставите коментар