On je Seviljin novi junak!

Palop, Puerta, Mbija... Bajke Andaluzije dobile novog heroja! I sada Kevin Gameiro čiji pogodak protiv Zenita nije jedini koji je Sevilja postigla u poslednjim trenucima utakmice.

Fudbal 25.04.2015 | 14:40
On je Seviljin novi junak!

Tri puta je Sevilja dolazila do polufinala Ligi Evrope. I sva tri puta se pela na pobedničko postolje. Prvo 2006, pa odmah potom 2007. i na kraju 2014. S tim da tu možda tu i ne bude kraj, jer Andalužani još ispredaju bajke, a svaka od njih ima nešto zajedničko. Svaki od pomenutih trijumfa je naime došao i kao posledica tvrdoglavog jurišanja ka cilju.

U sezoni 2005/2006 je protiv Šalkea u prvi plan iskočio sada već pokojni Antonio Puerta koji je u produžetku srušio Nemce i povukao tim do finala u kojem je posle penala savladan i Midlsbro za prvi evropski trijumf.

Već naredne sezone tribine Sančez Pishuana zavolele su Andresa Palopa, golmana koji je posle 2:2 u Sevilji, uspeo da u revanšu sa Šahtjorom u Donjecku pogodio za produžetke u kojem je njegov tim stigao do još jednog gola i plasmana u četvrtfinale. Kasnije i do još jednog pehara.

U sezoni 2013/2014 na TV špicama vrtelo se lice Stefana Mbije, koji je posle pobede od 2:0 u Andaluziji, postigao jedini gol u revanšu sa Valensijom na Mestalji. Slepi miševi su slavili sa 3:1, ali je zahvaljujući pogotku Mbije u 94. minut dalje otišla Sevilja.

I sada Gameiro u 85. minutu protiv Zenita... Legende traju...

Komentari / 0

Ostavite komentar