Џумхур: Најприје у Топ 60, па на ОИ у Рио!

Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур планира да до краја 2015. године забиљежи пласман испод 60, мјеста на АТП листи, као и да осигура пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Тенис 25.04.2015 | 14:20
Џумхур: Најприје у Топ 60, па на ОИ у Рио!

Босанскохерцеговачки тенисер ће наредне седмице наступити на турниру Истанбул Опен, па је у Сарајеву говорио о учешћу у Турској, успут говоривши и о досадашњим резултатима и очекивањима у наставку сезоне.

Џумхур је нагласио да је задовољан постигнутим резултатима односно осигураним наступима у главном дијелу турнира на Ролан Гаросу и Вимблдону.

"У протеклих седам недјеља играо сам без престанка, мислим да сам направио добре резултате. Јако сам задовољан играма, а сигуран сам да ће резултати бити још бољи", оцијенио је Џумхур.

Након АТП турнира у Истанбулу слиједе два челенџера, а потом и Ролан Гарос, његов најдражи грен слем који би требао бити врхунац сезоне.

"То је једини грен слем који се игра на земљаној подлози. Прошле године сам играо јако добро на том турниру и мислим да ту могу остварити бољи резултат него на Вимблдону", додао је Џумхур и нагласио да му шљака више одговара и да се на њој осјећа много боље.

Тренутно је 85. рекет свијета а планира да се спусти 15-ак мјеста ниже.

"До краја године желим да будем у Топ 60 играча и вјерујем да је то достижан циљ", нагласио је Џумхур и на крају поменуо Олимпијске игре 2016. године у Рио де Жанеиру:

"Потрудићу се да осигурам наступ на Олимпијади".

Коментари / 0

Оставите коментар