Džumhur: Najprije u Top 60, pa na OI u Rio!

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur planira da do kraja 2015. godine zabilježi plasman ispod 60, mjesta na ATP listi, kao i da osigura plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Tenis 25.04.2015 | 14:20
Džumhur: Najprije u Top 60, pa na OI u Rio!

Bosanskohercegovački teniser će naredne sedmice nastupiti na turniru Istanbul Open, pa je u Sarajevu govorio o učešću u Turskoj, usput govorivši i o dosadašnjim rezultatima i očekivanjima u nastavku sezone.

Džumhur je naglasio da je zadovoljan postignutim rezultatima odnosno osiguranim nastupima u glavnom dijelu turnira na Rolan Garosu i Vimbldonu.

"U proteklih sedam nedjelja igrao sam bez prestanka, mislim da sam napravio dobre rezultate. Jako sam zadovoljan igrama, a siguran sam da će rezultati biti još bolji", ocijenio je Džumhur.

Nakon ATP turnira u Istanbulu slijede dva čelendžera, a potom i Rolan Garos, njegov najdraži gren slem koji bi trebao biti vrhunac sezone.

"To je jedini gren slem koji se igra na zemljanoj podlozi. Prošle godine sam igrao jako dobro na tom turniru i mislim da tu mogu ostvariti bolji rezultat nego na Vimbldonu", dodao je Džumhur i naglasio da mu šljaka više odgovara i da se na njoj osjeća mnogo bolje.

Trenutno je 85. reket svijeta a planira da se spusti 15-ak mjesta niže.

"Do kraja godine želim da budem u Top 60 igrača i vjerujem da je to dostižan cilj", naglasio je Džumhur i na kraju pomenuo Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru:

"Potrudiću se da osiguram nastup na Olimpijadi".

Komentari / 0

Ostavite komentar