Тепић: Жеља нам је - одбрана титуле у Србији!

Кошаркаш Партизана НИС Миленко Тепић рекао је у интервјуу за Спорт да после испадања у полуфиналу АБА лиге има само једну жељу – титулу државног првака.

Кошарка 25.04.2015 | 17:40
Тепић: Жеља нам је - одбрана титуле у Србији!

Домаћи шампионат наставља се деветог маја, а Партизан ће покушати да освоји 14. узастопну титулу првака Србије, иако она нема специфичну тежику као АБА лига.

"Јесте да нема специфичну тежину оне из АБА лиге, али и те како имамо намеру да одбранимо оно што су неки други радили пре нас 13 сезона заредом“, рекао је Тепић.

Он истиче да је свима у клубу тешко јер Партизан другу годину заредом неће играти у Евролиги.

"Криво ми је, као и свима нама у клубу, као и нашим навијачима, што нисмо успели. Серија је била изузетно тешка, прво психички, али и физички, још пролазим кроз оно шта смо прошли, али, после свега, памтиће се само резултат - 3:1“, каже Тепић.

Ако је крај евролигашког сна, није крај сезоне и Тепић каже да његова екипа до краја мора одиграти најбоље могуће.

"Морамо да покушамо да до краја одиграмо на најбољи могући начин, да одбранимо домаћу титулу, нема друге“.

Тепић сматра да је кључан био трећи меч у полуфиналној серји плеј офа.

"Милсим да је кључ био трећи дуел, пошто смо направили брејк на домаћинство Звезде. Као да је тада цео притисак прешао на нас, којег нисмо успевали да се решимо без обзира на максималну подршку са трибина. Постојала је тада и нека већа обавеза да сада то мора да се добије, да се таква шанса не испушта. Чини ми се, са ове дистнаце, као да нисмо успели, прво, да се изборимо сами са собом. Можда нам се чинило да ће бити лакше, када смо изједначили, али ствари нису баш ишле како је требало. Да смо којим случајем успели да преокренемо ток треће утакмице, а имали смо шансу у финишу, серија је могла да поприми другачији ток“.

На питање како нису успели да по други пут изједначе и, изборе мајсторицу, Тепић је рекао: "Има више разлога, од доброг кажњавања наше одбране на Марјановићу, као и на ниском посту и приликом „пик ен рола”, преко Џенкинса и Вилијамса, који су погодили важне шутеве, моје честитке... Ривал је имао неку мирноћу, коју није пореметила ни та утакмица сезоне. Мислим да то има везе са неким њиховим јаким мечевима у Евролиги, које су одиграли пиод огромним притиском, није ни то без значаја. А када се томе додадју тешки шутеви, па и они мало „срећнији”, када све то уђе, деси се то што се деси“.

Тепић наглашава да не треба превише туговати јер то може бити контрапродуктивно.

"У спорту се ствари одвијају брзо, лоше и добре или обрнуто. Нормално је да си разочаран, али ако тугујеш на лош начин, може да буде контрапродуктивно. Сви смо свесни колики је улог носила серија, јер је играње Евролиге скопчано са клупском егзистенцијом, лакшим налажењем спонзора, много пута је већ причано о томе. А у Партизану је, нажалост, материјална ситуација, таква каква је, већ неколико година. Друга је ствар што је наш клуб институција, не само у Србији, па баш нисам сигуран да ли би требало судбински да зависи од три утакмице", рекао је Тепић.

Коментари / 0

Оставите коментар