Tepić: Želja nam je - odbrana titule u Srbiji!

Košarkaš Partizana NIS Milenko Tepić rekao je u intervjuu za Sport da posle ispadanja u polufinalu ABA lige ima samo jednu želju – titulu državnog prvaka.

Košarka 25.04.2015 | 17:40
Tepić: Želja nam je - odbrana titule u Srbiji!

Domaći šampionat nastavlja se devetog maja, a Partizan će pokušati da osvoji 14. uzastopnu titulu prvaka Srbije, iako ona nema specifičnu težiku kao ABA liga.

"Jeste da nema specifičnu težinu one iz ABA lige, ali i te kako imamo nameru da odbranimo ono što su neki drugi radili pre nas 13 sezona zaredom“, rekao je Tepić.

On ističe da je svima u klubu teško jer Partizan drugu godinu zaredom neće igrati u Evroligi.

"Krivo mi je, kao i svima nama u klubu, kao i našim navijačima, što nismo uspeli. Serija je bila izuzetno teška, prvo psihički, ali i fizički, još prolazim kroz ono šta smo prošli, ali, posle svega, pamtiće se samo rezultat - 3:1“, kaže Tepić.

Ako je kraj evroligaškog sna, nije kraj sezone i Tepić kaže da njegova ekipa do kraja mora odigrati najbolje moguće.

"Moramo da pokušamo da do kraja odigramo na najbolji mogući način, da odbranimo domaću titulu, nema druge“.

Tepić smatra da je ključan bio treći meč u polufinalnoj serji plej ofa.

"Milsim da je ključ bio treći duel, pošto smo napravili brejk na domaćinstvo Zvezde. Kao da je tada ceo pritisak prešao na nas, kojeg nismo uspevali da se rešimo bez obzira na maksimalnu podršku sa tribina. Postojala je tada i neka veća obaveza da sada to mora da se dobije, da se takva šansa ne ispušta. Čini mi se, sa ove distnace, kao da nismo uspeli, prvo, da se izborimo sami sa sobom. Možda nam se činilo da će biti lakše, kada smo izjednačili, ali stvari nisu baš išle kako je trebalo. Da smo kojim slučajem uspeli da preokrenemo tok treće utakmice, a imali smo šansu u finišu, serija je mogla da poprimi drugačiji tok“.

Na pitanje kako nisu uspeli da po drugi put izjednače i, izbore majstoricu, Tepić je rekao: "Ima više razloga, od dobrog kažnjavanja naše odbrane na Marjanoviću, kao i na niskom postu i prilikom „pik en rola”, preko Dženkinsa i Vilijamsa, koji su pogodili važne šuteve, moje čestitke... Rival je imao neku mirnoću, koju nije poremetila ni ta utakmica sezone. Mislim da to ima veze sa nekim njihovim jakim mečevima u Evroligi, koje su odigrali piod ogromnim pritiskom, nije ni to bez značaja. A kada se tome dodadju teški šutevi, pa i oni malo „srećniji”, kada sve to uđe, desi se to što se desi“.

Tepić naglašava da ne treba previše tugovati jer to može biti kontraproduktivno.

"U sportu se stvari odvijaju brzo, loše i dobre ili obrnuto. Normalno je da si razočaran, ali ako tuguješ na loš način, može da bude kontraproduktivno. Svi smo svesni koliki je ulog nosila serija, jer je igranje Evrolige skopčano sa klupskom egzistencijom, lakšim nalaženjem sponzora, mnogo puta je već pričano o tome. A u Partizanu je, nažalost, materijalna situacija, takva kakva je, već nekoliko godina. Druga je stvar što je naš klub institucija, ne samo u Srbiji, pa baš nisam siguran da li bi trebalo sudbinski da zavisi od tri utakmice", rekao je Tepić.

Komentari / 0

Ostavite komentar