Сад се ломи првенство у ПЛ БиХ!

Предстојеће 24. коло Премијер лиге Босне и Херцеговине могло би да буде "кључно" кад је у питању борба за титулу шампиона. Дерби се игра на "Кошеву", гдје Сарајево дочекује Широки Бријег. Нова битка за Мостар и част.

Фудбал 25.04.2015 | 11:00
Сад се ломи првенство у ПЛ БиХ!

Бордо клуб је изазвао позитиван шок смјеном Мехе Кодре и именовањем новог-старог тренера Џенана Ушчуплића, који је дебитовао побједом на "Отоци" против Олимпика (0:1).

У недјељу, његове изабранике на "Кошеву" очекује много крупнији залогај - Широки Бријег, који је заједно са Зрињским, лидер шампионата БиХ.

"Задовољан сам залагањем и приступом играча у мечу са Олимпиком. Нисам задовољан појединим сегментима игре у првом полувремену од 15. минута до краја првог дијела. У наставку смо створили неколико добрих прилика, али имали смо проблема са реализацијом. Исте тешкоће има и Широки Бријег, што може олакшати посао. Драго ми је што играмо против лидера на табели како бисмо видјели колике су наше могућности послије свих дешавања. Мислим да имамо снаге одиграти све наредне утакмице у високом ритму, а да ли ћемо побиједити или изгубити, релативна је ствар. Позивам вјерне навијаче да подрже играче који су то заслужили", изјавио је Ушчуплић на конференцији за штампу, а пренијело "Ослобођење".

Шеф струке Сарајева сматра да су шансе у двобоју са херцеговачким клубом подједнаке, док је репрезентативац БиХ Гојко Цимирот предност дао изабраницима Блажа Слишковића.

"Широки Бријег је испред нас и дајем му улогу фаворита. Без обзира на то, пружићемо максимум како бисмо побиједили. Имамо одличну екипу и настојаћемо свима показати квалитет до краја сезоне. Што се тиче моје форме, није лако увијек играти на високом нивоу, али полако се враћам. Побједа против Олимпика је дошла у право вријеме јер нас је оставила у борби за врх. Мислим да ће нам дати подстицај пред важан меч са Широким Бријегом", изјавио је Цимирот.

Фудбалер Широкобријежана Борис Панџа истакао је херцеговачким медијима да ће сигурно бити занимљиво на "Кошеву".

"Сарајево као ни ми нема константу. Сигурно су једна од најбољих екипа првенства, али имају своје проблеме. Вјерујем да ће то бити занимљива утакмица, тврда, с дозом опреза с обје стране, с тим да ће они сигурно напасти. Ништа, спремни смо. Јако нам је важна и реванш утакмица полуфинала Купа БиХ с Борцем која чека сљедеће сриједе, али најприје идемо одиграти против бордо тима", рекао је Панџа.

Ништа мање интересантно биће и у мостарском дербију у недјељу, закључак је заједничке конференције за новинаре Вележа и Зрињског у Спортском савезу Мостара.
Аднана Диздаревића, члана стручног штаба "рођених" посебно радује што су сви фудбалери Вележа на располагању пред градски дерби.

"Сви играчи су здрави и спремни, нема кажњених, нити суспендованих. Идемо на побједу, не обазиремо се ни на какве приче и не играмо ни за кога другог. На Зрињском је велики психолошки притисак, што ћемо ми покушати искористити. Играмо на нашем стадиону, пред нашим вјерним навијачима, уз чију ћемо се помоћ, у то сам увјерен, на крају радовати", рекао је Диздаревић.

Оптимиста је и доскорашњи тренер бањалучког Борца Винко Мариновић, који ће послије тријумфа над бившим тимом (2:0) по први пут водити "племиће" у бици за Мостар.

"Нама је свака утакмица која слиједи тешка, па тако и ова недјељна. Наравно, дерби је посебан осјећај, али притисак је нешто са чиме се морате научити носити", истакао је Мариновић.

Четвртопласирани Жељезничар, који за водећим херцеговачким двојцем заостаје три бода већ у суботу игра свој меч и то на веома тешком гостовању у Градачцу против Звијезде, која се грчевито бори за опстанак.

Опстанак је у мислима и фудбалерима Слободе, који су на "Тушњу" домаћини "дављенику" Витезу. Гостујућем тиму гори под ногама, али то никако не занима шефа струке екипе из Тузле Хусрефа Мусемића, који је изјавио да његов тим жели побједу.
"Немамо право на кикс јер ово је за нас важна утакмица. Са побједом бисмо мирније дочекали наредни сусрет гдје поново играмо пред домаћом публиком. Након тих мечева могли бисмо дочекати завршетак сезоне без притиска", изјавио је Мусемић, а пренио клупски сајт.

Суботњи противник Слободе је добро простудиран, а Мусемић је нагласио да се у игри његовог тима морају поправити ствари везане за посљедњу линију пошто су у посљедњих неколико мечева примали голове на готово идентичнан начин.

"То је нешто што константно наглашавам својим играчима, а ријеч је о блоку код удараца противника и ситуацијама гдје играчи окрећу леђа лопти. То су ствари које морамо поправити", подвукао је Мусемић.

ПАРОВИ 24. КОЛА

субота
Дрина - Челик
Звијезда - Жељезничар
Слобода - Витез
Борац - Радник

недјеља
Сарајево - Широки Бријег
Вележ - Зрињски
Младост - Славија
Травник - Олимпик

ТАБЕЛА: Широки Бријег 49, Зрињски 49, Сарајево 47, Жељезничар 46, Олимпик 41, Борац 39, Вележ 33, Славија 25, Челик 26, Слобода 24, Радник 22, Дрина 22, Травник 21, Витез 20, Младост 17, Звијезда Градачац 17.

Коментари / 0

Оставите коментар